Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie

24-uurs Bloeddrukmeting

24-uurs Bloeddrukmeting

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
De komende 24 uur zal uw bloeddruk worden gemeten. Dit gebeurt met een draagbare automatische bloeddrukmeter, die u 24 uur lang bij u draagt. De bloeddrukmeter krijgt u van een medewerker van de polikliniek Cardiologie . Deze zorgt ervoor dat het apparaat goed aangesloten en ingesteld is.

Verhinderd
Bent u verhinderd op het afgesproken tijdstip, wilt u dit dan tijdig doorgeven aan de secretaresse van de polikliniek Cardiologie. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 42 25.

Voorbereiding
Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de polikliniek Cardiologie.

Het onderzoek
Deze bloeddrukmeter bestaat uit een kastje en een bloeddrukband. Tussen de band en het kastje loopt een slangetje. De bloeddrukband wordt om uw arm bevestigd. Wij adviseren u om kleding met ruime mouwen te dragen. Het kastje wordt aan een schouderband bevestigd.

Aanwijzingen voor een goede meting
Een goede meting is van essentieel belang voor het onderzoek. Tijdens de 24 uur waarin gemeten wordt kunt u in principe hetzelfde doen wat u anders ook zou doen. Uw bloeddruk wordt automatisch gemeten. Het kastje staat ingesteld. Overdag (tussen 6.00 - 22.00 uur) wordt uw bloeddruk drie keer per uur gemeten. 's Nachts (tussen 22.00 - 6.00 uur) wordt uw bloeddruk één keer per uur gemeten. Om een goed overzicht van alle metingen te krijgen is het belangrijk om het kastje ook echt tot de inlevertijd te blijven dragen. Het apparaat is niet waterdicht. U kunt dus niet douchen met het apparaat om. U hoeft zich geen zorgen te maken over de batterijen. Er zitten nieuwe batterijen in.

Metingen
Na een mislukte meting
Na de meting
Als de meting na 24 uur is afgelopen kunt u zich melden op polikliniek Cardiologie om het kastje te laten uitzetten en alles af te koppelen.
In het weekend of op feestdagen schakelt u de bloeddrukmeter op het afgesproken tijdstip uit. De bloeddrukmeter, de bloeddrukmeterband en de schouderband levert u in (in een plastic tas) bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis. Dit kan tussen 7.00 en 20.30 uur.

Uitslag
Tijdens de controleafspraak op de polikliniek bespreekt uw specialist de uitslag van het onderzoek met u.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Cardiologie. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.30 uur op telefoonnummer 0543 - 54 42 25.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: car106 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |