Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oncologie

Aanvullend onderzoek bij maagafwijkingen

Aanvullend onderzoek bij maagafwijkingen

Zorgpad maag

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Uw behandelend arts heeft een onderzoek laten verrichten van uw slokdarm en maag en heeft daarbij een afwijking aan uw maag gezien. Om deze afwijking beter te onderzoeken is het noodzakelijk een aantal aanvullende onderzoeken te doen.

Wij willen u zo snel mogelijk helpen. Daarom hebben wij een zorgpad (zorgtraject) ontwikkeld. In het zorgpad zijn standaard een aantal onderzoeken en bezoeken aan de specialist gepland. U krijgt de afspraken mee van de verpleegkundige.

In deze folder leest u meer over dit zorgpad.

Wij adviseren u om tijdens de gesprekken iemand mee te nemen die mee kan luisteren naar de informatie en u kan ondersteunen.

Overzicht van de afspraken

U krijgt afspraken voor:
Hartfilmpje en bloedonderzoek
Als u opgenomen bent geweest voor het onderzoek van uw slokdarm en maag is er op de afdeling al bloed afgenomen en een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Als uw onderzoek niet gekoppeld was aan een opname zullen deze onderzoeken nog gepland worden.

CT scan van de buik en longen
Het onderzoek dat voor u gepland is:

Afspraak met de verpleegkundig specialist

Tijdens het traject heeft u een afspraak met de verpleegkundig specialist. Dit is een verpleegkundige die een extra opleiding heeft gevolgd voor een specifiek vakgebied. Een verpleegkundig specialist neemt een aantal taken over van de arts.

De afspraak duurt ongeveer een uur. De verpleegkundig specialist stelt u algemene vragen over uw gezondheid en doet een algemeen lichamelijk onderzoek. Zij geeft u uitleg over het traject en geeft daar waar mogelijk antwoord op uw vragen. Zij bespreekt geen uitslagen met u. Dat doet de internist.

De verpleegkundig specialist is uw contactpersoon, ook wel casemanager genoemd. Aan het eind van deze folder vindt u contactinformatie.

Eventueel: afspraak diëtist
Als daar aanleiding voor is, krijgt u ook een afspraak bij de diëtiste. De diëtiste geeft u advies over voeding.

Eventueel: afspraak geriater
Als u 70 jaar of ouder bent, kan het zijn, dat er ook een afspraak bij de geriater (specialist ouderengeneeskunde) of verpleegkundig specialist geriatrie is gemaakt.

De internist
De internist bespreekt met u de uitslag van het weefselonderzoek, verkregen bij de scopie. Ook heeft de specialist alle uitslagen van de vervolgonderzoeken ontvangen en bespreekt deze met u. Om de onzekere periode voor u zo kort mogelijk te houden kan het zijn dat u dit gesprek heeft met een internist die u nog niet kent.

Voorafgaand aan de afspraak bij de internist worden de uitslagen van het weefselonderzoek en de overige onderzoeken besproken binnen een groep van specialisten. Uit dit overleg volgt een voorstel voor behandeling.

Vragen

Heeft u tijdens deze periode vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. U kunt hiervoor tijdens kantooruren contact opnemen met de verpleegkundig specialist , via telefoonnummer 0543 - 54 42 63. Buiten deze uren kunt u contact opnemen met de polikliniek Interne geneeskunde, via telefoonnummer 0543 - 54 45 82. Ook kunt u een mail sturen naar:
Zorgkaart Nederland
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt'. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en in het folderrek in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: onc810 versie dec 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |