Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Plastische chirurgie

Adviezen na hand- en polsletsel

Adviezen na hand- en polsletsel

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Na hand- en/of polsletsel ontstaat vaak zwelling. Deze zwelling veroorzaakt pijn, bevordert stijfheid en belemmert de genezing. In deze folder kunt u de adviezen lezen en bekijken.

Het verband
Na de operatie blijft het verband zitten tot de eerste controle. De sling (draagband) moet u dragen tot de verdoving is uitgewerkt, daarna doet u deze af. Tijdens het dragen van de sling zorgt u ervoor dat de vingers/hand hoger in de sling liggen dan uw elleboog.

Oefenen
Oefent u schouder, elleboog en alle niet aangedane vingers vijf keer per uur elke dag tenzij u andere instructies gekregen heeft. De spieractiviteit zorgt ervoor dat het bloed en lymfevocht teruggepompt worden uit de arm. Bent u geholpen aan CTS (carpaal tunnel syndroom) dan is het belangrijk om 48 uur na de operatie te gaan oefenen met uw hand/vingers. Dat wil zeggen dat u de vingers langzaam buigt en strekt gedurende 5 keer per uur.

Houding hand
Door de hand omhoog te houden en door de spieren te gebruiken, kunt u pijn en zwelling voorkomen. Houd de hand altijd boven het niveau van het hart. De zwaartekracht zorgt ervoor datbloed en lymfevocht teruglopen. Dit voorkomt stuwing en stilstand van het vocht in de hand. Zolang u kloppende pijn heeft, houdt u de hand continu omhoog.

Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie in Winterswijk. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.30 uur bereikbaar (0543 54 46 00). Bij problemen binnen 24 uur na de operatie kunt u ’s avonds en ’s nachts contact opnemen met de afdeling Spoedeisende Hulp, T 0543 54 45 55.
Tips

Foldernummer: plc165 versie jun 17


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |