Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Algemeen

Een operatie in coronatijd

Een operatie in coronatijd

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U staat op de wachtlijst staat voor een operatie in het SKB. Omdat een infectie met het coronavirus nadelig kan zijn voor uw herstel na de operatie, is het belangrijk om vóór de operatie de kans zo klein mogelijk te maken dat u het coronavirus oploopt. Wij vragen u daarom voorafgaand aan uw operatie extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder leest u daar meer over.

Klachten die kunnen wijzen op het coronavirus
Als u in de periode vanaf de oproep voor uw operatie tot aan de geplande operatiedatum één of meer van de volgende klachten krijgt, neem dan contact op met de afdeling Opname, via telefoonnummer 0543 – 54 48 88:

Neem ook contact op als u:
U wordt in bovengenoemde situaties getest op het coronavirus.

Kans op corona verkleinen
Als u geopereerd wordt, is het - voor uw eigen herstel - belangrijk dat u de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Wij adviseren u daarom dringend om de maatregelen van het RIVM op te volgen. Dat betekent in elk geval:
Kinderen in de basisschoolleeftijd vormen hierop een uitzondering.

Testen zonder klachten
In specifieke gevallen krijgen patiënten altijd een coronatest, ook als zij geen klachten hebben. Als dit bij u het geval is, hoort u dit tijdens de oproep voor uw operatie van de afdeling Opname. U krijgt dan 3 dagen vóór de operatiedatum een coronatest.

De uitslag
De uitslag van de test hoort u zo spoedig mogelijk. Als de uitslag van de test positief is zal in overleg met uw hoofdbehandelaar besloten worden of uw operatie door kan gaan of dat het beter is om uw operatie tijdelijk uit te stellen.

Uw operatiedatum
Dat u deze informatie nu krijgt, zegt niets over wanneer uw operatie plaatsvindt. Als uw operatie ingepland is, krijgt u daarover bericht van de afdeling Opname.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: alg042 versie feb 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |