Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie

Algemeen Röntgenonderzoek

Algemeen Röntgenonderzoek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Bij een röntgenonderzoek maken we gebruik van stralen, die door het lichaam kunnen dringen zonder dat u daar iets van voelt. De stralen die door het lichaam gegaan zijn, vormen een beeld op een fotografische plaat of een beeldscherm. De radioloog kan zo eventuele afwijkingen ontdekken.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen maken we meestal foto’s in verschillende standen. In deze folder vindt u meer informatie over dit onderzoek.

Zwangerschap en borstvoeding
In verband met röntgenstraling is het belangrijk om te weten of u zwanger bent. Mocht u zwanger zijn of denkt u dit te zijn, neemt u dan contact op met uw behandelend specialist of met de afdeling Radiologie. Zij adviseren u of het onderzoek door kan gaan. Geeft u borstvoeding, dat is geen probleem. Het onderzoek kan doorgaan.

Verhinderd
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd, geeft u dit dan tijdig door aan de afdeling Radiologie. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 20.

Voorbereiding

Wij adviseren u om op de dag van het onderzoek gemakkelijke kleding aan te trekken.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Bent u nog niet ingeschreven of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan eerst bij de receptie in de centrale hal, voordat u naar uw afspraak gaat.

Patiëntveiligheid

Ten behoeve van de patiëntveiligheid vragen onze medewerkers regelmatig, ter controle, naar uw naam en geboortedatum.
Het onderzoek
Op de afdeling Radiologie meldt u zich bij de receptie. U neemt plaats in de wachtkamer. De laborant haalt u op en brengt u naar de kleedkamer. Hier kunt u zich uitkleden. De laborant vertelt u welke kleren u uit moet trekken. Dit is afhankelijk van het röntgenonderzoek dat u krijgt. Als u uitgekleed bent, gaat u naar de röntgenkamer. De laborant legt uit welke positie u moet aannemen. Afhankelijk van het onderzoek gaat u staan, zitten of liggen. Dan maakt de laborant de röntgenfoto’s. Daarna kunt u zich weer aankleden. De laborant bekijkt of de foto’s technisch gelukt zijn. Hij of zij vertelt u ook wanneer u de afdeling Radiologie kunt verlaten.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt 5 tot 15 minuten. Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en het aantal röntgenfoto’s dat we moeten maken.

Uitslag
De radioloog beoordeelt de foto’s en stuurt de uitslag van het onderzoek naar de specialist die u behandelt. Dit duurt uiterlijk vijf werkdagen. Uw behandelend specialist bespreekt de uitslag met u tijdens uw eerstvolgende afspraak.

Vragen
Heeft u nog vragen, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 20.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: rad021 versie jan 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |