In overleg met uw arts heeft u besloten dat u een behandeling tegen perifere zenuwpijn krijgt, omdat u pijnklachten heeft in uw onderrug. Deze folder geeft algemene informatie over deze behandeling, mogelijke complicaties en het te verwachten resultaat.
Voorbereiding- Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te trekken.
- Wilt u zelf voor vervoer naar huis zorgen? U mag namelijk niet zelf niet naar huis terugrijden.
- Als u bloedverdunners gebruikt moet u dit tevoren melden, zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden.
- Wilt u uw afsprakenkaart en een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.
- Bent u zwanger? Overleg dan van te voren met uw behandelaar of de behandeling kan doorgaan.
- Bent u overgevoelig of allergisch voor bepaalde medicijnen of latex? Geef dit voor de behandeling aan ons door.
- Heeft u een pacemaker of ICD? Geef dit vooraf aan uw behandelaar door. in overleg met u treffen wij extra voorzorgsmaatregelen.
- Heeft u diabetes of een ander gezondheidsprobleem? Meld dit van te voren.
Behandeldag
Op de behandeldag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij afdeling Dagbehandeling (route 7.5) tenzij anders is doorgegeven. Indien u gebracht wilt worden kunt u zich melden bij de Gastenservice in de centrale hal (rechts naast de receptie).
Houdt u uw legitimatiebewijs bij de hand?
PatiëntveiligheidTer verhoging van de patiëntveiligheid vragen onze medewerkers regelmatig naar uw naam en geboortedatum. Daarnaast wordt rondom de behandeling meerdere malen een checklist afgewerkt, waarbij men nagaat of alle gegevens juist zijn en of alle handelingen zijn uitgevoerd.
BehandelingIn principe wordt u behandeld door uw eigen pijnspecialist, tenzij anders is afgesproken. In de behandelruimte wordt uw huid plaatselijk verdoofd. De pijnspecialist zoekt met een echo-apparaat of met een speciale naald de zenuw op. Wanneer de naald bij de juiste zenuw komt, kunt u een tinteling, lichte pijn of spiertrekkingen voelen op de plaats van de zenuw. Op deze plaats geeft de arts een injectie met de verdovende vloeistof (meestal corticosteroïden). Na de behandeling gaat u voor korte tijd terug naar de afdeling.
Na de behandeling
- Na de behandeling kunt u pijn krijgen. Deze napijn duurt enkele dagen tot een week en verdwijnt daarna vanzelf. U kunt hiervoor een pijnstiller nemen, zoals paracetamol.
- er kan een reactie optreden op de ingespoten stoffen.
- heeft u diabetes? Uw bloedsuikers kunnen gedurende enkele dagen ontregeld zijn door de corticosteroïden. Uw bloedsuiker wordt na de injectie extra gecontroleerd.
- Bij vrouwen kunnen corticosteroïden opvliegers veroorzaken. Ook kan de menstruatie eerder of later komen; dit is tijdelijk.
ResultaatHet kan zijn dat u al na een paar dagen merkt, dat de behandeling effect heeft gehad. Twee tot drie maanden na de behandeling kan het best beoordeeld worden of de behandeling effect heeft gehad.
Tenslotte
U heeft recht op juiste en volledige informatie. Pas als u voldoende inzicht heeft, kunt u weloverwogen toestemming geven voor een bepaalde behandeling of een bepaald onderzoek. Als iets u niet geheel duidelijk is, vraagt u één van de medewerkers van de pijnpolikliniek dan om nadere uitleg. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: (0543) 54 42 00.
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl
Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl