Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Dermatologie

Behandeling met Cignolinecrème

Behandeling met Cignolinecrème

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
U bent onder behandeling vanwege Psoriasis. In overleg met uw behandelend dermatoloog heeft u besloten tot een behandeling met Cignolinecrème in het Dermatologisch Dagbehandelingscentrum (DDC).

Waarom behandelen met Cignolinecrème?

Bij psoriasis is er een verhoogde deling van de opperhuidcellen. Daarnaast bestaat er een ontsteking van de huid. Dit veroorzaakt rood opgezette plekken met schilfers. Cignolinecrème remt de celdeling van de opperhuid en heeft effect op de ontsteking. Het resultaat is dat de psoriasis afneemt en enige tijd wegblijft.

De behandeling

Afhankelijk van de reactie van de huid wordt bepaald welke concentratie Cignoline de crème moet bevatten, en hoe lang de crème moet blijven zitten. In de loop van de behandeling wordt de concentratie Cignoline langzaam opgebouwd. De inwerktijd van de crème is minimaal 30 minuten en maximaal drie kwartier. Na de inwerktijd wordt de crème verwijderd met zoete olie/ milde zeep en afgespoeld onder de douche. Er zijn douches en handdoeken aanwezig in het Dermatologisch Dagbehandelings-centrum.

Om de reactie van de huid te controleren komt u de eerste week zeer frequent naar de afdeling, zo mogelijk iedere dag. Daarna komt u twee of drie keer per week voor aanpassing van de concentratie of behandelingsduur (kortere of langere inwerktijd). De behandeling kan ook thuis uitgevoerd worden, mits u dit uitvoerbaar vindt. De behandeling zal u op het DDC aangeleerd worden. U mag de Cignolinecrème dus nooit thuis al gaan gebruiken. Eerst dient u informatie en instructies op de dagbehandeling te krijgen. U wordt verzocht bij elk bezoek oude, ruim zittende kleding en eventueel badslippers mee te nemen.

Bijwerking

Cignolinecrème heeft een licht irriterende werking. Dit kan een branderig gevoel en roodheid van de huid geven. Het is een normaal effect van de crème, nodig voor de genezing. De crème kan verbranding van de huid veroorzaken. Indien deze reactie optreedt, wordt de behandeling aangepast.

Waarschuwing

Cignolinecrème nooit in de huidplooien en het gelaat toepassen!

Vlekken
Cignolinecrème geeft bruine vlekken op de huid, in handdoeken, washandjes en kleding. De vlekken op de huid verdwijnen na ongeveer 1 à 2 weken. De vlekken in handdoeken, washandjes en kleding verdwijnen moeilijk. U kunt daarom het beste na het zalven oude kleding aandoen en bij het douchen oude handdoeken en washandjes gebruiken. Tijdens het douchen kan Cignolinecrème vlekken geven op het sanitair in de badkamer. Deze vlekken kunt u voorkomen door vóór het douchen tegels, doucheslang en douchegordijn nat te maken. Maak het sanitair na gebruik direct schoon met een zacht schuurmiddel.

Vragen
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Dermatologie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 42 75.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: der067 versie jan 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |