Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Anesthesie

Behandeling met Qutenza

Behandeling met Qutenza

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Samen met u en uw behandelend specialist is afgesproken dat u behandeld gaat worden met Qutenza.

Wat is Qutenza?
Qutenza is een huidpleister die een hoge dosis capsaïne bevat (8%). Capsaïne verlicht pijn bij mensen die zenuwpijn hebben als gevolg van beschadiging van zenuwen in de huid. Qutenza kan worden ingezet bij perifere neuropathische (zenuw) pijn bij volwassenen. U kunt Qutenza afzonderlijk gebruiken of in combinatie met andere geneesmiddelen tegen pijn.

De Qutenza-huidpleister is speciaal ontwikkeld om tijdens een eenmalige behandeling van 30-60 minuten een hoge dosis capsaïne af te geven op het pijnlijke gebied. Als de behandeling aanslaat, kan dit bij u tot 12 weken pijnverlichting geven. De behandeling met Qutenza kan zo nodig elke 90 dagen worden herhaald.

Voorbereiding
Behandeldag
Op de behandeldag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij afdeling Dagbehandeling (route 7.5) tenzij anders is doorgegeven. Indien u gebracht wilt worden kunt u zich melden bij de Gastenservice in de centrale hal (rechts naast de receptie).
Houdt u uw legitimatiebewijs bij de hand?

Patiëntveiligheid

Ter verhoging van de patiëntveiligheid vragen onze medewerkers regelmatig naar uw naam en geboortedatum. Daarnaast wordt rondom de behandeling meerdere malen een checklist afgewerkt, waarbij men nagaat of alle gegevens juist zijn en of alle handelingen zijn uitgevoerd.

De behandeling
Na de behandeling
Tenslotte
U heeft recht op juiste en volledige informatie. Pas als u voldoende inzicht heeft, kunt u weloverwogen toestemming geven voor een bepaalde behandeling of een bepaald onderzoek. Als iets u niet geheel duidelijk is, vraagt u één van de medewerkers van de pijnpolikliniek dan om nadere uitleg. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 12.30 en 13.30 – 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: (0543) 54 42 00.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: ane626 versie mei 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |