Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijnbestrijding

Behandeling en opname

Behandeling en opname

Voor de polikliniek Pijngeneeskunde

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Binnenkort krijgt u een pijnbehandeling. In deze folder leest u hierover meer.

Wat neemt u mee

Voorbereiding op de pijnbehandeling
Wat u moet weten als u een pijnbehandeling krijgt:Op de behandeldag
Meldt u zich op het doorgegeven tijdstip op de afdeling. Daarna neemt u plaats in de wachtruimte. Een half uur later wordt u opgehaald door uw behandelaar of de assistent. Aansluitend vindt uw behandeling plaats. Na de behandeling haalt de verpleegkundige u op en komt u even op bed te liggen of op een stoel te zitten. Zorg dat u uw telefoon bij u heeft zodat u uw contactpersoon kunt bellen als u met ontslag mag en opgehaald kunt worden op de afdeling.

In principe wordt u behandeld door de anesthesioloog/pijnbestrijder die u tijdens het spreekuur gezien heeft. De behandeling kan bij hoge uitzondering door een andere anesthesioloog/pijnbestrijder verricht worden. Hij is echter goed op de hoogte, omdat het behandelplan in uw dossier bijgehouden wordt.

Voordat de pijnbehandeling begint, krijgt u een plaatselijke verdoving. Dit kan even gevoelig zijn. Wordt er tijdens de behandeling met stroom gewerkt, dan krijgt u ook een aardeplaat (een soort grote pleister) op uw lichaam geplakt (alleen wanneer er met stroom gewerkt wordt).
Als de juiste prikplaats bepaald is, wordt de pijnbehandeling gestart.

Tijdens de pijnbehandeling maken we gebruik van röntgenapparatuur. Op deze manier kan de Anesthesioloog/pijnbestrijder de juiste plaats bepalen voor de zenuwblokkade. Tijdens een proefstimulatie van de zenuw wordt met een elektrische prikkel de aangedane zenuw of het zenuwtakje van de aangedane wervelstructuren opgezocht en gestimuleerd. Zo worden zenuwtakjes opgespoord, waardoor de behandeling mogelijk is. Via een monitor kan uw behandelteam zien wat er gebeurt.

Resultaat bespreken na behandeling(en)
U krijgt een telefonische afspraak om de resultaten van de behandeling(en) te bespreken. Als u liever op het spreekuur wil komen, kunt u ons dit laten weten.

Napijn
Het is mogelijk dat u na de behandeling nog steeds pijn voelt. Deze pijn kan vooral ontstaan na de behandeling van een grotere zenuw en kan enkele weken aanhouden.

Belangrijk: u mag na de behandeling(en) niet zelf naar huis terugrijden, dus zorg tijdig voor passend vervoer.

Alleen in overleg en samen met u kunnen wij iets aan uw pijn en de consequenties hiervan doen. Wij verwachten dan ook dat u actief meewerkt aan een behandelplan. De anesthesioloog/pijnbestrijder bespreekt dit plan met u. Ook krijgt u schriftelijke informatie. Het komt voor dat ondanks inspanningen van uw en onze zijde geen daadwerkelijke pijnvermindering optreedt. In dat geval gaan we samen met u kijken of er andere behandelmogelijkheden zijn.

Contact
U kunt het secretariaat van de polikliniek Pijngeneeskunde bereiken op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.15 – 11.15 uur via telefoonnummer 0543 – 54 42 00. In het geval van spoed, mag u ons natuurlijk ook buiten deze tijden bellen.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is te vinden op: folders.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: ane824 versie mrt 25


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |