Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Spoedeisende Hulp (SEH)


Behandeling met een botgroeistimulator

Behandeling met een botgroeistimulator


Inleiding
De specialist heeft voor U een behandeling voorgeschreven met een botgroeistimulator. Dit gebeurt bij fracturen met een slechte genezingstendens of bij het uitblijven van genezing van een fractuur. Doel van de behandeling: Op celniveau de botgroei stimuleren door middel van magnetisch veld of radiogolven.

Typen botgroeistimulatoren
Wij werken met twee typen botgroeistimulatoren:
Het gebruik van de Physio-Stim Orthofix
De Orthofix werkt alleen als de oplader ontkoppeld is. De Orthofix aanbrengen rondom de breuk zoals is voorgedaan op de gipskamer. Druk op de On/Off button om het apparaat in te schakelen. In het LCD schermpje wordt een reeks statusberichten weergegeven. Na 10 seconden komt de 3:00 in het schermpje te staan, waarna de stimulator gaat aftellen. Laat het apparaat consequent gedurende drie uur om de fractuur zitten. Na drie uur de stimulator verwijderen en direct weer aansluiten aan de oplader. Mocht de stimulator een alarmsignaal geven en een foutmelding in de display weergeven, dan contact opnemen met de gipskamer en de stimulator omwisselen.

Het gebruik van de Exogen
Plaats de draagriem zo, dat de houder voor de transducer zich boven de fractuur bevindt, zoals is voorgedaan op de gipskamer. Doe iets gel op de gehele oppervlakte van de transducer en plaats deze in de houder, sluit de kap zodat de transducer goed gefixeerd is en goed aansluit op de huid. Druk op de Aan/Uit button om de behandeling te starten. Na een opstartprogramma begint de timer vanaf 20 minuten terug te tellen en sluit zichzelf af. Na de behandeling de transducer en houder reinigen met een droog doekje. Bij een alarmsignaal controleren of er genoeg gel is gebruikt en of de transducer goed contact heeft met de huid. Ook kan het zijn dat de maximale ± 140 behandelingen zijn opgebruikt. Als dat zo is, dan contact opnemen met de gipskamer en de stimulator omwisselen.

Vragen of problemen
Wanneer u problemen heeft met de botgroeistimulator of u heeft nog vragen na het lezen van deze informatie, dan kunt u altijd contact opnemen. De gipskamer is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur via telefoonnummer: 0543 54 43 02. Bij acute problemen buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de afdeling Spoedeisende Hulp via tel: 0543 54 45 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: seh698 versie jun 17

PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®