Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Intensive en Cardio Care

Bezoek met kinderen op de Intensive Care

Bezoek met kinderen op de Intensive Care

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Deze folder is bedoeld om kinderen beter te begeleiden bij het bezoek op de Intensive Care afdeling.

Informatie
Breng uw kind altijd op de hoogte van de opname van een naaste op de Intensive Care afdeling. Zeker kinderen willen weten wat er aan de hand is. Ze beschikken over een uitstekend observatievermogen, maar zijn soms niet in staat deze waarnemingen juist te interpreteren. Daarom is het belangrijk dat de ouders/ verzorgers voldoende praten over de ziekenhuisopname met het kind. Wij adviseren u om geen baby's en zuigelingen op bezoek mee te nemen. Het risico voor het oplopen van besmettelijke aandoeningen is veel te groot.

Op bezoek komen op een Intensive Care afdeling kan een overweldigende indruk nalaten. Niet alleen op een volwassene, maar ook op een kind. U kent uw kind zelf het beste om in te schatten wat het aankan. Wij hebben een aantal tips voor u als u met een kind op bezoek wilt komen.

Het is altijd verstandig om het bezoek eerst te bespreken met de IC-verpleegkundige en de patiënt. Overlegd wordt of de patiënt het bezoek aankan, zowel lichamelijk als emotioneel.
Indien u of uw kind besluit om niet op bezoek te gaan, kunt u zorgen voor alternatieven. Dit zijn bijvoorbeeld tekeningen en/of kaarten die het kind heeft gemaakt of foto’s waar uw kind op staat. Deze kunt u meenemen tijdens uw bezoek.

Vragen
Wanneer u nog vragen heeft, stelt u deze dan gerust bij uw bezoek aan de verpleegkundige.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: icc431 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |