Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische chirurgie

Borstverkleining en/of borstlift

Borstverkleining en/of borstlift

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In deze folder leest u meer over een borstverkleining.

Klachten en oorzaken
Te zware en/of hangende borsten is een veelvoorkomend probleem. U kunt hierdoor rug-,schouder- en/of nekklachten hebben. Als u deze klachten heeft, kan een borstverkleining voor u een uitkomst zijn.

De behandeling
Een borstverkleining wordt altijd onder volledig narcose uitgevoerd. Meestal kunt u dezelfde dag naar huis, maar in sommige gevallen moet u één dag in het ziekenhuis blijven.

VoorbereidingMeenemen
Voor uw opname neemt u het volgende mee:Laat uw sieraden en waardevolle spullen thuis.

Melden
Op de dag van de operatie meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de Dagbehandeling (route 7.5).

De operatie
De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg markeert eerst op uw borsten waar de littekens worden gemaakt en de plaats waar de tepel komt te zitten. Meestal is er sprake van een zogenaamd ‘anker’ litteken, waarbij het litteken geplaatst wordt rondom de tepel, van de tepel recht naar beneden en in de borstplooi. Na het verwijderen van de overtollige huid en het klierweefsel zorgt de plastisch chirurg ervoor dat uw nieuwe borsten een natuurlijke vorm krijgen. Eventueel krijgt u een wonddrain (dun slangetje) om het wondvocht af te voeren.

Na de operatie
Direct na de operatie kunnen uw borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Dit wordt na enkele dagen meestal minder. Ook kunt u minder gevoel of juist éxtra gevoel in uw tepels hebben. In de maanden na de operatie komt meestal langzaam het ‘normale’ gevoel in uw tepels terug.

U krijgt een controleafspraak op de polikliniek om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. Het uiteindelijke resultaat van de littekens is niet geheel voorspelbaar. De eerste drie maanden kunnen de littekens tijdelijk rood en dik worden. Na verloop van tijd worden de littekens steeds minder zichtbaar.

Resultaat
Na de behandeling is er direct een verschil te zien, maar door de zwelling van uw borsten is het definitieve resultaat meestal pas na 6 weken goed zichtbaar. Onze plastisch chirurgen doen hun uiterste best om uw borsten zoveel mogelijk gelijk te maken, maar volledige symmetrie kunnen we niet garanderen.

Verder moet u er rekening mee houden dat bij een borstverkleining eventuele overtollige huid onder uw oksels (richting de rug) niet wordt gecorrigeerd. Ook door gewichtstoename of zwangerschap kunnen uw borsten weer zwaarder worden of gaan hangen.

Mogelijke complicaties en risico’s
Geen enkele operatie is zonder risico's. Mogelijke algemene complicaties zijn infectie, nabloeding, verstoorde wondgenezing, het wijken (gapen) van de wondranden, trombose en verdikte littekens.

Andere risico’s zijn een veranderd gevoel of gevoelloosheid van de tepels, gedeeltelijk verlies van de tepels en in sommige gevallen is het niet meer mogelijk om borstvoeding te geven.

Leefregels en adviezen Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 16.45 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 - 54 46 00. Bij spoedeisende vragen of complicaties kunt u buiten kantoortijden neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp via telefoonnummer 0543 - 54 45 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt'. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: plc170 versie okt 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |