Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Botox en fillers

Botox en fillers

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gezichtsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen de fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan’. Rimpels kunnen worden behandeld met Botuline-toxine A (Botox) of fillers. Daarnaast worden fillers ook toegepast om delen in het gezicht op te vullen, zoals de lippen. Onze plastisch chirurgen kunnen u adviseren over de behandeling die het mooiste resultaat geeft.

Botox
Botox verlamt de kleine spieren die de rimpels veroorzaken en blijft ongeveer zes maanden werkzaam. Naarmate het vaker wordt toegepast blijft het effect langer aanhouden, vooral omdat de spiertjes steeds slapper en dunner worden. Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen of cliënten met de spierziekte myasthenia gravis.

Fillers
Diepere rimpels worden minder zichtbaar door ze ‘op te vullen’ met fillers. Bij deze behandeling wordt een vloeistof met behulp van een injectienaald in de huid gespoten. Hiermee kunnen diepere lijnen minder zichtbaar worden. Daarnaast kunnen fillers worden toegepast om delen van het gezicht op te vullen. Fraaii werkt alleen met afbreekbare fillers (hyaluronzuur). Deze verdwijnen langzaam uit de huid. Wij adviseren zwangere vrouwen te wachten met deze behandeling tot na de bevalling in verband met mogelijk flauwvallen.

Wat kunt u verwachten?
Het resultaat van Botox houdt ongeveer zes maanden aan, het effect van fillers is tot ongeveer twee jaar na de behandeling zichtbaar. Daarna kan de behandeling eventueel worden herhaald om het gewenste effect te behouden. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de Botox injecties, maar bij de meeste mensen zullen de rimpels duidelijk minder zichtbaar zijn.

Behandeling
Zowel Botox als fillers worden met een fijn naaldje ingespoten. Bij een Botox behandeling vraagt de plastisch chirurg eerst of u aan aantal keren boos, fronsend en heel verbaasd wil kijken. Zo kan hij zien in welke spiertjes Botox moet worden toegediend. Op deze plaatsen wordt op gelijkmatige afstanden een kleine hoeveelheid Botox met een fijn naaldje in de spiertjes onder de huid gespoten. Wanneer de behandeling voor de eerste keer wordt uitgevoerd, komt u in sommige gevallen na enkele weken terug voor een controleafspraak. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Dit trekt vanzelf weer weg.

Mogelijke risico’s en complicaties

Bij een Botox behandeling of een behandeling met fillers kunt u allergisch reageren op de vloeistoffen of desinfecteermiddelen en er bestaat een kans op een nabloeding, bloeduitstorting, zwelling of infectie. Gelukkig komt dit nauwelijks voor en doet de plastisch chirurg er alles aan om de kans op complicaties zoveel mogelijk te verkleinen. Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. Als u na de ingreep last heeft van pijn, mag u Paracetamol innemen volgens de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter. In zeer zeldzame gevallen kan na de behandeling een verlamd gevoel optreden, een hangend ooglid, blauwe plekken of een verandering van uw mimiek.

Wanneer zich problemen voordoen of als er complicaties optreden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Fraaii. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost via 0900 500 9000. Uw huisarts of dienstdoende bepaalt of een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Als er sprake is van een acute of levensbedreigende situatie, belt u direct 112. U wordt dan door een ambulance opgehaald en naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Voor alle overige vragen of bij twijfel kunt u contact opnemen met Fraaii van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via 0543 544 545.

Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 - 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website. Deze brochure is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts en kan op zichzelf nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie. U kan aan het bovenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten.


Foldernummer: fra654 versie aug 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |