Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Longgeneeskunde

Bronchoscopie

Bronchoscopie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Bij een bronchoscopie worden de luchtwegen (bronchiën) onderzocht met behulp van een scoop: een soepele slang. Deze wordt via de mond ingebracht. Het onderzoek vindt plaats op de endoscopieafdeling (route 7.4) van het ziekenhuis.

Voorbereiding
Verhinderd en vragen
Mocht u eventueel niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de receptie van de functieafdeling, telefoonnummer 0543 54 46 70, zodat een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Ook als u na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, kunt u gebruik maken van dit telefoonnummer.

Het onderzoek
De bril kunt u af doen in de onderzoekskamer. Tijdens het onderzoek worden uw hart, zuurstofgehalte in het bloed en de bloeddruk goed in de gaten gehouden. De scoop wordt ingebracht via de mond. Deze past gemakkelijk in de luchtwegen, waardoor het geen benauwdheid zal veroorzaken.
Tijdens het onderzoek kan er wat weefsel voor onderzoek verkregen worden.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.

Nazorg
Na het onderzoek vertelt de verpleegkundige wanneer u weer mag eten en drinken. Als u zich goed voelt, kunt u na overleg met de verpleegkundige naar huis. Wij adviseren u iemand mee te nemen die zorgt voor het vervoer terug naar huis. Wanneer er tijdens het onderzoek wat weefsel is weggenomen voor onderzoek, kan er na een flinke hoestbui wat bloed bij het slijm zitten.

De uitslag
De definitieve uitslag van het totale onderzoek krijgt u van uw behandelend arts tijdens uw vervolgafspraak op de polikliniek of op de verpleegafdeling, indien u opgenomen bent.
Als u na het onderzoek erg benauwd bent dan kunt u een extra inhalatie nemen of contact opnemen met de longarts.

Vragen
Als u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u terecht bij de secretaresse van de Functieafdeling, telefoon: 0543 54 46 70, of bij de behandelend arts of huisarts.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal.


Foldernummer: fun128 versie jun 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |