Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische chirurgie

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In deze folder leest u meer over een buikwandcorrectie.

Klachten en oorzaken
In de loop van de jaren kan uw buik veranderen door veroudering, vermagering en/of zwangerschap. Hierdoor kunt u last hebben van een slappe, uitgerekte huid op uw buik. Een buikwandcorrectie kan voor u dan een uitkomst zijn.

De behandeling
Een buikwandcorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd. U moet 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis blijven.

VoorbereidingMeenemen
Voor uw opname neemt u het volgende mee:Laat uw sieraden en waardevolle spullen thuis.

Melden
Op de dag van de operatie meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de verpleegafdeling Chirurgie (route 7.3).

De operatie
Bij de operatie maakt de plastisch chirurg de buikwand los van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom los gemaakt van de huid, maar blijft vast zitten aan de buikspieren. Daarna wordt de huid strak getrokken en de overtollige huid en het vetweefsel verwijderd en de navel opnieuw ingehecht. Soms wordt er aanvullend vetweefsel weggezogen met liposuctie. Wanneer uw buikspieren uitgerekt zijn, worden deze in sommige gevallen meteen verstevigd. U krijgt een wonddrain (dun slangetje) waardoor het wondvocht naar buiten kan. Ook krijgt u een buikband om.

Na de operatie
Direct na de operatie kunnen uw buikspieren pijnlijk en gespannen aanvoelen. Dit wordt na enkele weken minder. Ook kunt u minder of geen gevoel hebben in de huid onder uw navel. In de maanden na de operatie komt dit gevoel langzaam terug.

U krijgt een controleafspraak op de polikliniek om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. Het uiteindelijke resultaat van de littekens is niet geheel voorspelbaar. De eerste drie maanden kunnen de littekens tijdelijk rood en dik worden. Na verloop van tijd worden de littekens minder zichtbaar.

Resultaat
Na de buikwandcorrectie ziet uw buik er strakker en platter uit. U moet er rekening mee houden dat door de zwaartekracht, veel aankomen of afvallen, veroudering en eventuele zwangerschap het resultaat van een buikwandcorrectie kan veranderen.

Mogelijke complicaties en risico’s
Geen enkele operatie is zonder risico's. Mogelijke complicaties zijn: infectie, nabloeding, verstoorde wondgenezing en wijken (gapen) van de wondranden. Soms is er op de overgang naar de rug sprake van overtollige huid en vet (‘dogear’). Soms is het wenselijk om dit (onder lokaal verdoving) te verwijderen.

Leefregels en adviezen Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 - 54 46 00. Bij spoedeisende vragen of complicaties kunt u buiten kantoortijden neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp via telefoonnummer 0543 - 54 45 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt'. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: plc173 versie okt 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |