Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie

Chemotherapie voorafgaand aan operatie

Chemotherapie voorafgaand aan operatie

(Neo-adjuvante chemotherapie)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Ter voorbereiding op de operatie, waarbij de gehele blaas wordt verwijderd (cystectomie), kan de uroloog u adviseren te starten met een behandeling van een aantal kuren chemotherapie.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat in sommige situaties het geven van chemotherapie voor de operatie de kans op overleving op langere termijn verbeterd. Dit is afhankelijk van het stadium van de blaaskanker en uw lichamelijke conditie. Chemotherapie die voor de operatie wordt gegeven, wordt neo-adjuvante chemotherapie genoemd.

In het multidisciplinaire overleg is uw situatie besproken met de andere disciplines en besloten dat u in aanmerking komt voor dit traject. Hiervoor krijgt u een verwijzing met de oncoloog (binnen het SKB) voor verdere uitleg hierover. De chemokuren worden toegediend op de Dagbehandeling Interne Geneeskunde (DIG) van het ziekenhuis, waar u tevens een casemanager aangewezen krijgt om u hierin te begeleiden. Daarnaast blijft uw casemanager van de Urologie voor u nog steeds beschikbaar voor vragen of begeleiding in dit gehele traject.

Na een aantal kuren chemotherapie, wordt er opnieuw een CT-scan gemaakt om te beoordelen in hoeverre de chemokuren effect hebben gehad op de tumor. Aan de hand van de CT-scan wordt u opnieuw besproken in het multidisciplinaire overleg, om zo te beoordelen of de operatie plaats kan gaan vinden.


Foldernummer: uro101 (M) versie sep 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |