Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

CO2 laserbehandeling

CO2 laserbehandeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw arts wordt u behandeld met de CO2 laser. In deze folder vindt u informatie over de voorbereiding en de behandeling, zodat u weet wat u kunt verwachten. Deze laserbehandeling wordt onder andere toegepast bij plastische chirurgie, rimpelbehandelingen en verschillende huidafwijkingen. De CO2 laser geeft een sterke lichtstraal af, die ongeveer twee tot drie millimeter in de huid doordringt. Hierdoor wordt de huid licht beschadigd, vergelijkbaar met een oppervlakkige schaafwond. Het voordeel van de behandeling is dat er tegelijkertijd kleine bloedvaatjes worden dicht gebrand, zodat er minder nabloeding of napijn optreedt.

Voorbereiding
Als u last heeft van herpes moet u dit vooraf melden bij uw arts. Deze kan u een zalf voorschrijven die u voorafgaand aan de behandeling moet gebruiken.

U mag gedurende zes weken vóór de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geldt ook voor de periode van 6 weken ná de behandeling. Tot 6 weken na de behandeling mag u ook geen zelfbruinende crème gebruiken. Overleg vooraf met uw arts of producten met een hoge beschermingsfactor wordt aangeraden. Indien u medicijnen gebruikt, moet u dit vóór de behandeling aan uw arts melden. Op de dag van de behandeling mag u geen make-up, dagcrème of bodylotion gebruiken. Indien van toepassing dient u de te behandelen plek te ontharen. Wij adviseren u om gemakkelijke kleding te dragen.

De behandeling
De huidafwijking die met de CO2 laser behandeld gaat worden, wordt vaak plaatselijk verdoofd. Hierna krijgt u een speciale bril op ter bescherming van uw ogen. Dit is nodig, omdat de lichtstralen in de behandelkamer kunnen weerkaatsen en zo beschadigingen aan uw ogen kunnen veroorzaken. De behandeling bestaat uit een aantal ‘laserprikjes’, die snel achter elkaar worden toegediend. Door de hitte van de laser ontstaat er rook, die wordt afgezogen met een speciaal afzuigapparaat.

Na de behandeling

Na ongeveer dertig minuten is de verdoving uitgewerkt en kan de behandelde plek pijnlijk worden. Indien nodig kunt u dan een of twee tabletten Paracetamol à 500 mg. innemen. De plek moet vervolgens tweemaal daags worden nabehandeld met een gel, waarvoor u een recept meekrijgt. Op de behandelde plek ontstaat een korst. Na ongeveer zeven tot tien dagen valt deze korst er vanzelf af en zal de plek verder genezen. Bij grotere of dieper gelegen afwijkingen kan dit langer duren (vier tot zes weken). Verwijder de korst niet zelf. Dit zou een infectie kunnen veroorzaken, waardoor een minder fraai litteken ontstaat. Na de behandeling mag u douchen met lauw water zonder hoge druk uit te oefenen op de behandelde plek. Daarna kunt u de plek voorzichtig deppend drogen. Meestal geneest de plek zonder problemen. Wij adviseren u om 4 tot 6 weken uit de volle zon te blijven en uw huid te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 50.

Mogelijke risico’s en complicaties
In zeldzame gevallen kan een infectie optreden. Een nabloeding komt zelden voor. Bij een nabloeding legt u er een drukverbandje op. Het bloeden stopt dan na enkele minuten. Na de behandeling hoeft u niet speciaal rust te houden, tenzij de arts anders voorschrijft.

Als zich problemen voordoen of als er complicaties optreden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Fraaii van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via 0543 - 544 545. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost via 0900 - 500 9000. Uw huisarts of dienstdoende bepaalt of een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Als er sprake is van een acute of levensbedreigende situatie, belt u direct 112. Een ambulance brengt u dan naar de Spoedeisende Hulp.

Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.


Foldernummer: fra194 versie aug 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |