Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Radiologie

Colon passage tijdmeting

Colon passage tijdmeting

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Bij dit onderzoek worden met behulp van röntgenstralen opnamen van uw buik gemaakt. Op deze manier kunnen we bepalen binnen welke tijd een aantal door u ingenomen korreltjes het maagdarmkanaal passeren. In deze folder vindt u meer informatie over dit onderzoek.

Zwangerschap en borstvoeding
In verband met röntgenstraling is het belangrijk om te weten of u zwanger bent. Mocht u zwanger zijn of denkt u dit te zijn, neemt u dan contact op met uw behandelend specialist of met de afdeling Radiologie. Zij adviseren u of het onderzoek door kan gaan. Geeft u borstvoeding, dan is dat geen probleem. Het onderzoek kan gewoon doorgaan.

Afspraak

Het onderzoek vindt plaats:

op maandag …..….-………-………. om……….uur en

op woensdag …….-………-………. om ……….uur.

Verhinderd

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd, geef dit dan tijdig door aan de afdeling Radiologie. Wij maken een nieuwe afspraak met u. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 20.

Voorbereidingen thuis

Drie dagen voor de eerste opnamen, moet u elke ochtend 2 Colognost capsules (met korreltjes erin) innemen, dat wil zeggen:
U kunt eventueel de capsule openen en de aanwezige korreltjes (ringetjes) los met water, vla of yoghurt innemen. De Colognost capsules zijn alleen verkrijgbaar bij de Beatrixapotheek. De capsules krijgt u mee als u de afspraak maakt. Op maandag wordt de eerste opname gemaakt.

Medicijnen

Minimaal 4 dagen voor het slikken van de eerste capsule, mag u geen medicijnen meer innemen die de mobiliteit van uw darmen beïnvloeden. Neem hierover zo nodig contact op met uw internist. Uw overige medicijnen kunt u innemen zoals u dat gewend bent. Deze zijn niet van invloed op het onderzoek.

Wat neemt u mee?
Een geldig legitimatiebewijs. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Bent u nog niet ingeschreven of zijn uw gegevens gewijzigd? Meldt u zich dan eerst bij de receptie in de centrale hal, voordat u naar uw afspraak gaat.

Patiëntveiligheid
Ten behoeve van de patiëntveiligheid vragen onze medewerkers regelmatig, ter controle, naar uw naam en geboortedatum.

Het onderzoek
Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te trekken. Op de afdeling Radiologie meldt u zich bij de receptie. U neemt plaats in de wachtkamer. De laborant haalt u op en brengt u naar de kleedkamer. Hier kunt u zich uitkleden. De laborant vertelt u welke kleren u uit moet trekken. Tijdens het onderzoek ligt u op een harde tafel. Vervolgens maakt de laborant één of twee opnamen van uw buik. Daarna kunt u zich weer aankleden. Op woensdag wordt dit onderzoek herhaald. Meestal is het onderzoek dan klaar. Soms krijgt u nog een afspraak voor een derde foto.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt per keer ongeveer vijf minuten.

Uitslag
De radioloog stuurt de uitslag van het onderzoek naar de specialist of huisarts. Dit duurt uiterlijk vijf werkdagen. Uw behandelend arts bespreekt de uitslag met u tijdens uw eerstvolgende afspraak.
Vragen
Hebt u nog vragen, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur op
telefoonnummer: 0543 54 46 20.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: rad022 versie jan 21


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |