Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie

Colonpassagetijd-onderzoek

Colonpassagetijd-onderzoek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met een colonpassagetijd-onderzoek wordt met behulp van markers die op een röntgenfoto zichtbaar zijn, gekeken naar de werking van de (dikke) darm. Het onderzoek wordt uitgevoerd met een zo laag mogelijke dosis röntgenstralen. In deze folder vindt u meer informatie over dit onderzoek.

Doel van het onderzoek
Het onderzoek is bedoeld om na te gaan of er sprake is van een vertraagde werking van de (dikke) darm (obstipatie).

Zwangerschap
Als de mogelijkheid bestaat dat u zwanger bent, neemt u dan contact op met de arts die u heeft verwezen, voor nader overleg.

Voorbereiding
Het onderzoek
Op de 11e dag wordt er een foto van uw buik gemaakt. U heeft hiervoor een afspraak gekregen. U meldt zich bij de balie Radiologie (route 6.2). Tijdens het maken van de foto ligt u op een onderzoektafel. De laborant zal u vragen even de adem in te houden. Het onderzoek is pijnloos. Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. Na het onderzoek, indien nodig, mag u weer laxeermiddelen gebruiken. De nog aanwezige markers verdwijnen met de ontlasting en zijn onschadelijk.

Inname inhoud eerste zakje op:

Afspraak voor een foto op:

Let op: het zakje met capsules bevat nog een aparte informatiefolder deze mag u negeren. Graag bovenstaande aanwijzingen volgen.

Vragen
Hebt u nog vragen, neemt u dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 20.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: rad022 versie feb 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |