Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Correctie van de onderoogleden

Correctie van de onderoogleden

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Die wallen zijn het gevolg van het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of van vetophoping onder het oog. Soms ontstaat een zwelling door vochtophoping in het ooglid. Wallen onder de oogleden kunnen gecorrigeerd worden met behulp van plastische chirurgie. Een ooglidcorrectie wordt ook wel een blepharoplastiek genoemd. Vaak wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Voorbereiding
Wanneer u geneesmiddelen gebruikt moet u dat tijdens uw eerste consult aan uw arts melden. Bepaalde medicijnen, zoals aspirine en bloedverdunners mag u voor de operatie niet meer slikken of gebruiken. Dit gaat altijd in overleg met uw arts. Rookt u? Dan moet u hier vanaf zes weken vóór tot zes weken na de behandeling mee stoppen. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten en veroorzaakt een slechtere doorbloeding. Hierdoor kunnen littekens niet goed genezen.

Behandeling
Correctie van de onderoogleden kan zowel onder plaatselijke als onder volledige verdoving plaatsvinden. Een ingreep onder plaatselijke verdoving gebeurt in de poliklinische behandelkamer. U mag dan na een paar uur al weer naar huis. Als u volledige verdoving krijgt, wordt u een dag in het ziekenhuis opgenomen. Voor volledige verdoving moet u nuchter zijn. In dit geval heeft u van tevoren een gesprek met de anesthesioloog.

Bij de operatie wordt een snee gemaakt onder de oogharen van de onderoogleden, richting de buitenste ooghoek. Daarna worden het overtollige vet verwijderd of verplaatst en het huidoverschot weggehaald. De huid wordt naar de zijkant toe strakgetrokken en gehecht. De littekens genezen meestal goed. Soms kan de ingreep ook via de binnenkant van het onderooglid plaatsvinden. Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd.

Na de behandeling
Na een onderooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden dik, rood, blauw en gezwollen zijn. Ook kunnen er bloeduitstortingen ontstaan. Er worden hechtstrips op de oogleden aangebracht. Het advies is om uw oogleden de eerste dagen te koelen met natte kompressen of een ijsbril, om pijn en zwelling tegen te gaan. Een pijnstiller is meestal niet nodig. Indien u toch pijnstillers wilt gebruiken adviseren wij u Paracetamol. Leest u de gebruiksaanwijzing in de verpakking. Na zeven tot negen dagen worden de hechtingen verwijderd, waarna het litteken eventueel met een zalf of crème kan worden ingesmeerd. Wij adviseren u om tot uw controle afspraak geen oogmake-up te gebruiken. In overleg met uw behandelaar kunt u na de controle, afhankelijk van uw situatie, weer oogmake-up gebruiken.

Mogelijke risico’s en complicaties
Soms ontstaat er een nabloeding. Dit is meestal niet ernstig, maar het duurt wel langer voordat de oogleden helemaal genezen. Ook kunt u last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden, een trekkend litteken of vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf. Bij een nabloeding van het vetweefsel kan een verhoogde druk in de oogkas ontstaan, waardoor de oogzenuw kan beschadigen. Dit gaat gepaard met pijn en een verminderd gezichtsvermogen. Deze verschijnselen zijn zeer zeldzaam, maar áls u deze verschijnselen krijgt, moet u direct contact opnemen met Fraaii.

Soms krult de binnenzijde van het onderooglid naar buiten, zodat het niet meer tegen de oogbol aan zit. Dit veroorzaakt irritatie en uw ogen gaan tranen. Mogelijk is dan een nieuwe operatie nodig. Ook dit komt zelden voor en meestal verdwijnt het vanzelf. Een nieuwe operatie kan ook nodig zijn als wal niet geheel weggenomen is, of een nieuwe wal is ontstaan als gevolg van verdere verslapping van de huid en de spier rondom het oog. In zeldzame gevallen kan een holte met vocht (cyste) in het litteken ontstaan. Deze cyste wordt operatief verwijderd door de arts. Aan zwelling van de oogleden door vochtophoping kan weinig worden gedaan.

Wanneer zich problemen voordoen of als er complicaties optreden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Fraaii van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via 0543 544 545. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost via 0900 500 9000. Uw huisarts of dienstdoende bepaalt of een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Als er sprake is van een acute of levensbedreigende situatie, belt u direct 112. U wordt dan door een ambulance opgehaald en naar de Spoedeisende Hulp gebracht.

Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl

Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.


Foldernummer: fra203 versie aug 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |