Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Laboratorium, Klinische Chemie en Hematologie

Cortisol in speeksel meten

Cortisol in speeksel meten

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw arts is besloten de hoeveelheid cortisol in uw speeksel te meten. Cortisol is een hormoon dat door de bijnier wordt gemaakt. Via het bloed komt dit hormoon terecht in het speeksel. Door het meten van de hoeveelheid cortisol in uw speeksel is na te gaan of de bijnieren eventueel te veel of te weinig cortisol produceren.

De hoeveelheid cortisol varieert gedurende de dag. Het is daarom belangrijk de instructie voor het tijdstip van afname goed op te volgen.

Het onderzoek
Het speeksel moet om ongeveer 23.00 uur, voordat u gaat slapen, verzameld worden. Voordat u het speeksel verzamelt, mag u 30 minuten niet eten en drinken. Ook moet het plaatsvinden vóór het tanden poetsen.

De instructie:
De uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar het laboratorium. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 - 54 48 82.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: lab785 versie okt 21


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |