Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Algemeen

De Huiskamer op de afdeling

De Huiskamer op de afdeling

Herstellen in een huiselijke omgeving

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Wanneer u in het ziekenhuis ligt, bent u vaak minder actief dan u thuis gewend bent. Onderzoeken wijzen uit dat u sneller opknapt, wanneer u zo snel mogelijk de normale dagelijkse dingen weer oppakt. Om er voor te zorgen dat u niet achteruit gaat, wordt u in het ziekenhuis daarom gestimuleerd tot het ondernemen van activiteiten en bewegen.

De huiskamer heeft als doel om hierbij te ondersteunen. Door het aanbieden van normale dagelijkse activiteiten in een vaste structuur ligt het accent op het beter worden en niet op het ziek zijn.

De huiskamer
De inrichting van de huiskamer lijkt op die van een woonkamer. Er is een huiskamer aanwezig op de verpleegafdeling Cardiologie. In de huiskamer draagt u geen pyjama, maar uw dagelijkse kleren. U kunt een spelletje of andere activiteiten doen, de vrijwilligers helpen u daarbij. Op een rustige en ontspannen manier worden de dagelijkse bezigheden weer opgepakt. U mag ook komen om de krant te lezen of TV te kijken. Er is ruimte voor een kopje koffie en een gezellig praatje onder begeleiding van de vrijwilligers. Net als thuis wordt er tijdens de lunch samen aan tafel gegeten. Zien eten doet eten, goede voeding draagt bij aan uw herstel.

Wanneer bent u welkom?

Op dinsdag- en donderdagochtend van 9:45 uur tot 12:45 uur zijn de vrijwilligers aanwezig. De verpleegkundige zal u brengen en ook weer ophalen. Op andere momenten gedurende de week mag u ook gebruik maken van deze ruimte, bijvoorbeeld tijdens het bezoekuur.

Praktische informatie
Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: alg739 versie jun 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |