Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Chirurgie

Doppler van de armen

Doppler van de armen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een doppler van de armen is een onderzoek van de bloeddoorstroming in armslagaders met behulp van geluidsgolven. In deze folder leest meer over dit onderzoek.

Doel
Doel van het onderzoek is om een mogelijke beknelling of vernauwing in de slagaders vast te stellen. Een doppler onderzoek aan de armen wordt uitgevoerd bij mensen die bijvoorbeeld pijn in de arm(en) krijgen bij bewegen, bepaalde soorten duizeligheid of bij een bleke hand. Dit onderzoek wordt gedaan om een te kijken of er een bloedvatvernauwing bestaat of dat dit juist uitgesloten kan worden.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. Wij adviseren u wel om gemakkelijke kleding aan te trekken. Ook vragen we u om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

Het onderzoek
Het onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis. De laborant legt de gang van zaken uit en meet uw bloeddruk aan beide armen. De laborant registreert de doorstroming in de armslagaders in verschillende houdingen (armen in rust, armen in de schoot, zijwaarts en omhoog). De taster waarmee het onderzoek gebeurt, zendt geluidsgolven uit die hoorbaar zijn op het dopplerapparaat. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Uitslag
Tijdens de volgende afspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Als u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunt zijn, geef dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, via telefoonnummer 0543 - 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u.
Wanneer u na het lezen van deze nog vragen heeft of meer informatie wilt, bel ook dan gerust naar de Functieafdeling op bovenstaand telefoonnummer. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 16.30 uur.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nlFoldernummer: fun644 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |