Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Chirurgie

Doppler van de benen

Doppler van de benen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een doppler van de benen is een onderzoek van de bloeddoorstroming in beenslagaders met behulp van geluidsgolven. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis. In deze folder leest u meer over een doppler van de benen.

Een doppler onderzoek aan de benen wordt uitgevoerd bij mensen die bijvoorbeeld bij lopen klachten krijgen in de benen, de zogenoemde ‘etalagebenen’ of bij wonden aan de onderbenen of voeten. Er kan een verdenking zijn op een bloedvatvernauwing of soms kan dit met dit onderzoek juist worden uitgesloten.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig; wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te trekken. Eventuele steunkousen graag uittrekken. Wilt u een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.

Bij u wordt het volgende onderzoek gedaan:Het onderzoek
De laborant legt de gang van zaken uit en registreert daarna met een taster de doorstroming in de beenslagaders en meet de bloeddruk aan armen en enkels. De taster waarmee het onderzoek gebeurt zendt geluidsgolven uit, die hoorbaar zijn op het dopplerapparaat. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank.

Het onderzoek is goed te verdragen en weinig belastend. Afhankelijk van de vraagstelling wordt het onderzoek aangevuld met een looptest. Tijdens de meting wordt gebruik gemaakt van een heldere contactgel, die na het onderzoek zo goed mogelijk verwijderd wordt.

Looptest
Na het eigenlijke doppleronderzoek loopt u, voor zover mogelijk en nodig, maximaal 4 minuten op een loopband.Na het lopen vinden er opnieuw drukmetingen aan armen en benen plaats. Dit kan nog ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Uitslag

Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd en/of vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer: 0543 - 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Ook wanneer u na het lezen van deze folder nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u de Functieafdeling bereiken op dit telefoonnummer.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun276 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |