Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie

ECG (ElectroCardioGrafie)

ECG (ElectroCardioGrafie)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met een ECG kunnen hartritmestoornissen opgespoord worden. De activiteit van het hart wordt geregistreerd. Dit onderzoek vindt plaats op de polikliniek Cardiologie.

Verhinderd
Bent u verhinderd op het afgesproken tijdstip, wilt u dit dan tijdig doorgeven aan de secretaresse van de polikliniek Cardiologie. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 42 25.

Voorbereiding

Wilt u op de dag van het onderzoek geen bodylotion, crème of iets dergelijks gebruiken? De zuignapjes kunnen dan niet goed bevestigd worden. Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de polikliniek Cardiologie.

Het onderzoek

De activiteit van het hart wordt opgenomen, terwijl u op uw rug ligt. De functieassistent(e) bevestigt zuignapjes op uw borst. Aan deze zuignapjes zitten draadjes die verbonden zijn met een opname apparaat. Nadat het ECG gemaakt is, verwijdert de functie assistent(e) de zuignapjes.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten.

Uitslag

Uw arts bespreekt met u de uitslag van het onderzoek.

Vragen
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Cardiologie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 42 25.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: car266 versie okt 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |