Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie

Echo-onderzoek

Echo-onderzoek

Algemeen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Radiologie voor een echografie. Een echografie is een onderzoek waarbij organen, pezen en gewrichten met behulp van geluidsgolven (echo) kunnen worden onderzocht. In deze folder kunt u lezen hoe dit onderzoek meestal verloopt en wat de risico’s en bijwerkingen zijn. Het kan voorkomen dat in uw geval het onderzoek wat anders verloopt. De arts kan soms voor een andere onderzoeksmethode kiezen, die beter past bij uw situatie.

De afdeling Radiologie
Op de afdeling Radiologie is de radioloog verantwoordelijk voor de onderzoeken. De radioloog is een arts die gespecialiseerd is in het uitvoeren van deze onderzoeken en het beoordelen hiervan. De radiodiagnostisch laborant assisteert de radioloog bij de uitvoering van de onderzoeken. Ook voert de laborant onderzoeken in opdracht van de radioloog zelfstandig uit.

Hoe bereidt u zich voor?
Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig.

Wat neemt u mee?
Waar meldt u zich?
Meldt u zich ruim op tijd aan de balie van de afdeling Radiologie. Hierna neemt u plaats in de wachtruimte. Als u aan de beurt bent, wordt u opgehaald door de laborant. Ten behoeve van de patiëntveiligheid vragen onze medewerkers regelmatig, ter controle, naar uw naam en geboortedatum.

Het onderzoek
De laborant of de radioloog brengt wat geleidingsvloeistof - een soort gel - op de huid aan. Hij/zij beweegt een klein apparaat - een transducer - over het te onderzoeken deel van uw lichaam.
De uitgezonden geluidsgolven worden opgevangen en omgezet tot een beeld. Het onderzoek is onschadelijk en pijnloos.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Uitslag
De radioloog beoordeelt het onderzoek en geeft de uitslag door aan uw behandelend arts (huisarts of specialist). U neemt zelf contact op met de secretaresse van uw behandelend arts om een afspraak te maken voor de uitslag, deze is met 4 tot 5 werkdagen bij uw aanvragend arts.

Bijwerkingen of risico's
Er zijn geen bijwerkingen of risico’s van dit onderzoek bekend.

Verhinderd
Meldt u dit dan minstens 24 uur voor aanvang van het onderzoek bij de afdeling Radiologie. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats worden geholpen.

Vragen
Neemt u dan contact op met de afdeling Radiologie of met uw behandelend arts. Tijdens het onderzoek vertelt de radioloog of laborant steeds wat er gaat gebeuren. U kunt dan ook vragen stellen.

Telefonisch contact
De afdeling Radiologie is bereikbaar via telefoonnummer 0543
54 46 20, op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: rad800 versie dec 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |