Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Cardiologie

Echocardiografie

Echocardiografie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Bij een Echocardiografie wordt gekeken naar de bouw en pompfunctie van uw hart. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Verhinderd
Bent u verhinderd op het afgesproken tijdstip, wilt u dit dan tijdig doorgeven aan de secretaresse van de Functieafdeling. Wij maken een nieuwe afspraak met u. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: 0543- 54 46 70.

Voorbereiding

Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen.

Het onderzoek
In de echocardiografie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die naar het hart worden uitgezonden. Deze geluidsgolven worden door de verschillende structuren in het hart weerkaatst (echo). Op deze manier kan het hart worden afgebeeld. U kunt het vergelijken met een echo van zwangere vrouwen waarbij het ongeboren kind in beeld wordt gebracht.

Het onderzoek vindt plaats terwijl u op uw linker zij ligt. Uw bovenlichaam is bloot. De laborant of cardioloog gebruikt bij het onderzoek een echomicrofoon (transducer). Hierop wordt gel aangebracht voor een betere geleiding van de geluidsgolven. Deze transducer wordt op de borstkas geplaatst en licht bewogen om een goed beeld van de hartspier en hartkleppen te krijgen. U kunt gewoon blijven liggen. Het onderzoek is weinig belastend.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt 15 tot 30 minuten.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bepreekt uw specialist de uitslag met u.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de Functieafdeling. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 70.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun123 versie sept 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |