Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Cardiologie

Echocardiografie (k.p.)

Echocardiografie (k.p.)

Voor patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Bij een echocardiografie wordt gekeken naar de bouw en pompfunctie van uw hart. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Voorbereiding

Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen. Op het afgesproken tijdstip brengt de verpleegkundige u naar de functieafdeling.

Het onderzoek
In de echocardiografie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die naar het hart worden uitgezonden. Deze geluidsgolven worden door de verschillende structuren in het hart weerkaatst (echo). Op deze manier kan het hart worden afgebeeld. U kunt het vergelijken met een echo van zwangere vrouwen waarbij het ongeboren kind in beeld wordt gebracht.

Het onderzoek vindt plaats terwijl u op uw linker zij ligt. Uw bovenlichaam is bloot. De laborant of cardioloog gebruikt bij het onderzoek een echomicrofoon (transducer). Hierop wordt gel aangebracht voor een betere geleiding van de geluidsgolven. Deze transducer wordt op de borstkas geplaatst en licht bewogen om een goed beeld van de hartspier en hartkleppen te krijgen. U kunt gewoon blijven liggen. Het onderzoek is weinig belastend.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt 15 tot 30 minuten.

Uitslag
Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis bepreekt uw specialist de uitslag van het onderzoek met u.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Stel ze dan gerust aan de verpleegkundige op de afdeling.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nlFoldernummer: fun122 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |