Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Intensive en Cardio Care

Electrocardioversie bij opgenomen patiënten

Electrocardioversie bij opgenomen patiënten

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
In verband met hartritmestoornissen heeft de cardioloog met u besproken om een elektrocardioversie te doen. Dit gebeurt tijdens deze opname op de afdeling Intensive / Cardio Care. In deze folder kunt u lezen wat elektrocardioversie inhoudt en hoe één en ander zal verlopen.

Wat is een elektrocardioversie?
Onder een lichte narcose probeert de cardioloog, door middel van een elektrische schok, uw hartritme te herstellen. Hiervoor wordt er boven op uw borstkas, en aan de zijkant op uw ribben, een grote plakker geplaatst. In deze plakkers zitten elektroden. De plakkers zijn met een kabel verbonden met het apparaat dat de elektrische schok geeft.
U krijgt een lichte narcose voor de elektrocardioversie. Hierdoor zult u niets van de behandeling merken. Door de elektrische schok wordt het hart als het ware 'gereset', waarna het de bedoeling is dat het hart weer in een rustig en regelmatig ritme komt. Deze behandeling is vaak succesvol, echter niet altijd. Soms blijft de hartritmestoornis ondanks de schok toch aanwezig. Het kan ook zijn dat de hartritmestoornis op een later moment weer terug komt.

Voorbereiding voor de elektrocardioversie
De elektrocardioversie
Na de elektrocardioversie
Risico’s en complicaties
Zoals bijna elke behandeling, kent ook een elektrocardioversie risico’s en kans op complicaties. De volgende complicaties komen zelden voor:
Na ontslag
Op de dag van de cardioversie mag u niet zelf autorijden. Indien u dus op de dag van de cardioversie naar huis mag, moet u voor vervoer zorgen. Zo nodig, kan de verpleegkundige u hierbij helpen.

Bij klachten of vragen na ontslag
Telefoonnummers
Vragen
We hopen dat u nu op de hoogte bent van de gang van zaken rondom de electrocardioversie. Mochten er ondanks de mondelinge uitleg door de verpleegkundige van de afdeling en deze folder nog vragen zijn, bel dan gerust naar de afdeling Cardiologie of de polikliniek.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl

Tot slot
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl


Foldernummer: icc718 versie sep 19


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |