Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Cardiologie

Fietstest

Fietstest

Ergometrie of inspanningstest

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Dit onderzoek geeft informatie over de doorbloeding en de conditie van uw hart bij of na inspanning op een fiets.

Voorbereiding
Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij de balie van de Functieafdeling. Van hieruit gaat u naar de wachtruimte, waar de hartfunctielaborant u ophaalt.

Het onderzoek

Bij het onderzoek is een laborant aanwezig. Het onderzoek is pijnloos. Het begint met het maken van een ECG (hartfilmpje) in rust en het meten van uw bloeddruk.

Vervolgens gaat u tien tot vijftien minuten fietsen op een hometrainer. U fietst met ontbloot bovenlichaam, waarbij u de eventuele beha mag aanhouden. Tijdens het fietsen worden uw hartslag en de bloeddruk gemeten. U fietst met een constante snelheid, tussen de 60 en 65 omwentelingen per minuut. Gedurende het onderzoek wordt het fietsen iedere minuut zwaarder. Het is belangrijk, dat u zich maximaal inspant; om een betrouwbare uitslag te krijgen. U fietst zo lang mogelijk door. Wanneer u niet meer verder kunt, laat u dit aan de laborant weten. Hij/zij verlaagt dan de trapweerstand en u kunt rustig uitfietsen. Geef tijdens en na het onderzoek duidelijk aan wat u voelt, dus ook als u klachten krijgt. Na het onderzoek krijgt u de gelegenheid zich te douchen (met een handdouche).

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt in totaal ongeveer een half uur, waarin u 10 tot 15 minuten fietst.

Uitslag

Tijdens de controleafspraak op de polikliniek bespreekt uw specialist de uitslag van het onderzoek met u.

Vragen
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Bel dan gerust naar Polikliniek Cardiologie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 42 25.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nlFoldernummer: fun121 versie sept 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |