Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Oogheelkunde

Fundusfotografie

Fundusfotografie

Foto’s van het netvlies in het oog

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
De huisarts of praktijkondersteuner heeft, in overleg met u, een afspraak gemaakt voor het maken van fundusfoto’s (netvliesfoto’s) van uw ogen.

Doel van het onderzoek
Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op aantasting van de kleine bloedvaten in het oog (diabetische retinopathie). Bij aantasting van de bloedvaatjes, kan het gevolg zijn dat u minder gaat zien. Door de netvliesfoto’s kan de oogarts of de optometrist de bloedvaatjes van uw netvlies beoordelen.

Voorbereiding onderzoek
Voordat de foto’s worden gemaakt, krijgt u druppels in uw ogen. De druppels zorgen ervoor dat uw pupillen groot worden, zodat we goede foto’s kunnen maken. De druppels moeten ongeveer 10 minuten inwerken.

Als u contactlenzen draagt, adviseren wij u uw lenzenspullen en eventueel een reservebril mee te nemen. Bij zonnig weer is het prettig om na het onderzoek tijdelijk een zonnebril te dragen in verband met extra lichtgevoeligheid van uw ogen.

Het onderzoek
Met een speciale digitale camera maken twee foto’s per oog. Tijdens het maken van de foto’s komen er felle lichtflitsen in uw oog. Dit kunt u vergelijken met de flits tijdens het maken van gewone foto’s. Het onderzoek doet geen pijn.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt, inclusief druppelen, 20 minuten.

Na het onderzoek
Door de oogdruppels blijft u ongeveer twee uur wazig zien, daarna verbetert uw zicht langzaam. Wij adviseren u daarom niet zelf auto te rijden na het onderzoek.

Uitslag
De oogarts of de optometrist beoordeelt de foto’s en stuurt de uitslag naar uw huisarts. Tijdens uw eerstvolgende bezoek aan de diabetesverpleegkundige wordt de uitslag met u besproken. Als er op de foto’s afwijkingen te zien zijn, bellen wij u om een afspraak te maken bij de oogarts.

Afspraak
Hieronder kunt u een gemaakte afspraak noteren. Wilt u een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Kunt u op de afgesproken tijd niet komen, wilt u dan minimaal 3 dagen van tevoren contact opnemen met uw huisarts of diabetes-verpleegkundige? Zij maken dan een nieuwe afspraak voor u.

U wordt verwacht op _____________om ______ uur op de locatie:

Vragen
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Oogheelkunde in Winterswijk. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van
8.30-16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 45 50.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: oog301 versie okt 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |