Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Reumatologie


Gebruik van Prednison

Gebruik van Prednison

Prednisolon


Hoe werkt Prednisolon?
Prednisolon behoort tot de corticosteroïden (= bijnierschorshormonen). Prednisolon heeft een ontstekingsremmend effect. Hierdoor verminderen reumatische klachten als pijn, stijfheid en zwelling van gewrichten. Prednisolon werkt meestal snel, soms al binnen enkele dagen. Het is echter ook mogelijk dat er enkele weken nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. De werking van Prednisolon is gelijk aan die van Prednison

Wanneer wordt Prednisolon voorgeschreven?

Prednisolon wordt voorgeschreven bij verschillende reumatische aandoeningen zoals bijv. Reumatoïde Artritis (RA), Polymyalgia Reumatica (PMR) en Systemische Lupus Erythematodes (SLE). Het wordt ook voorgeschreven bij andere chronische ontstekingsziekten.

Het gebruik van Prednisolon
Bewaren van Prednisolon
Bewaar de tabletten in de originele verpakking en buiten bereik van kinderen. U kunt Prednisolon het beste bij kamertemperatuur bewaren. De uiterste houdbaarheid staat op de verpakking. Bijvoorbeeld: Exp. 03/2017, betekent dat het middel tot eind maart 2017 te gebruiken is. Breng overjarige medicijnen altijd terug naar de apotheek.

Bijwerkingen van Prednisolon

Prednisolon kan bijwerkingen geven. In het algemeen neemt de kans op bijwerkingen toe bij hoge doseringen en/of langdurig gebruik.
Mogelijke bijwerkingen zijn:
Bijzonderheden
Vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding
Prednisolon heeft, bij zowel mannen als vrouwen, geen invloed op de vruchtbaarheid. Het gebruik tijdens de zwangerschap wordt als relatief veilig beschouwd. Prednisolon gaat (in kleine hoeveelheden) over in de borstvoeding. Als u een lage dosering gebruikt, geeft het waarschijnlijk weinig risico voor de baby.

Vragen
Deze folder verschaft geen volledige informatie over dit medicijn. Raadpleeg bij vragen de bijsluiter, of overleg met uw apotheker. Als u nog vragen heeft voor de reumatoloog, neemt u dan telefonisch contact met ons op. U kunt bellen met de secretaresse van de polikliniek Reumatologie. Zij is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 42 38.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: reu574 versie mei 17

PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®