Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Orthopedie
Geriatrie (Ouderengeneeskunde)

Geriatrische Trauma Unit (GTU)

Geriatrische Trauma Unit (GTU)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U bent opgenomen op de Geriatrische Trauma Unit (GTU) in het SKB. In deze folder vindt u algemene informatie over wat u tijdens uw opname op de GTU kunt verwachten.

De afdeling
De GTU is onderdeel van de verpleegafdeling Chirurgie. Op deze unit verblijven mensen van 70 jaar en ouder en worden opgenomen met bijvoorbeeld een kneuzing of botbreuk na een valpartij. Dit noemen we ook wel een ‘trauma’. Als u 70 jaar of ouder bent en zo’n verwonding oploopt, bent u mogelijk meer kwetsbaar. U loopt een groter risico op het ontwikkelen van problemen die ontstaan tijdens of door een opname in het ziekenhuis. Hierbij kunt u denken aan verlies van spiermassa of acute verwardheid. Herstel verloopt vaak minder vlot, waardoor uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid sneller af kunnen nemen.

Op de GTU werken verschillende specialisten en andere zorgverleners nauw samen, zodat snel de juiste behandeling opgestart kan worden. Hierdoor voorkomen we zoveel mogelijk dat u lichamelijk of geestelijk achteruit gaat. We bieden warme zorg op maat, zodat u sneller herstelt, u minder complicaties ontwikkelt en u weer sneller het ziekenhuis kunt verlaten.

Wie komt u tegen
Op de GTU werken veel zorgverleners samen. Het team bestaat uit:

De zorg op de GTU

De GTU is, zoals eerder genoemd, speciaal ingericht voor ouderen met een lichamelijke verwonding na een valpartij/ongeluk. De afdeling bestaat uit kamers waar u kunt slapen en een huiskamer waar u overdag terecht kunt.

Verpleegkundigen
De dagelijkse zorg wordt geboden door (leerling) verpleegkundigen. De verpleegkundige die aan uw zaal of kamer is gekoppeld, is het eerste aanspreekpunt voor u en uw naasten. De verpleegkundige zal u en uw naasten op de hoogte houden van uw situatie en u kunt de verpleegkundige altijd aanspreken als u vragen hebt. Dit geldt ook voor uw contactpersoon.

Verpleegkundig specialist/physician assistant, geriater en traumatoloog
De VS en PA zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse medische zorg, zij staan nauw in contact met de geriater en traumatoloog. Dagelijks zal de VS of PA van dienst bij u aan bed langskomen voor de artsenvisite.

Na 3 dagen wordt er een familie gesprek gepland met u, de VS of PA en uw naaste. In het weekend wordt de artsenvisite overgedragen aan de traumatoloog van dienst.

De huiskamer
In het midden van de GTU bevindt zich de huiskamer. In de huiskamer kunt u meedoen aan activiteiten en is er ruimte om te lezen, puzzelen en relaxen. De middag- en avondmaaltijd eet u in de huiskamer. Het is de bedoeling dat u overdag zoveel mogelijk in de huiskamer bent. Dit helpt bij het krijgen/houden van een normaal dag- en nachtritme en dat kan bijdragen aan een vlot herstel.

Onderzoeken wijzen uit dat u sneller opknapt wanneer u zo snel mogelijk de normale dagelijkse dingen weer oppakt. De huiskamer ondersteunt hierbij, doordat daar normale dagelijkse activiteiten worden aangeboden.

Zorgondersteuner

In de huiskamer is elke dag een zorgondersteuner aanwezig van 10.00 tot 16.00 uur. Hij of zij begeleidt eventuele activiteiten en ondersteunt onder andere bij de maaltijden. De huiskamer is de hele dag open. U mag er ook uw bezoek ontvangen tijdens de bezoekuren.

Nazorg
Tijdens uw opname wordt zo snel mogelijk gekeken naar de nazorg. Afhankelijk van uw thuissituatie en uw conditie zult u naar huis gaan of kijken we naar een andere geschikte plek. Denk bijvoorbeeld aan een revalidatieplek in een verpleeghuis. In goed overleg wordt samen met u gekeken wat voor u de beste nazorg is, maar ook waar u voor in aanmerking kunt komen. Dit gebeurt in samenwerking met de transferverpleegkundige. Hij of zij vraag de nazorg voor u aan.

Praktische zaken
Adviezen voor herstel
Praktische informatie
De GTU is onderdeel van verpleegafdeling Chirurgie, afdeling D1. Deze is te bereiken via looproute 7.3.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Stel deze dan gerust aan de medewerkers op de afdeling. Uw naasten kunnen ook altijd telefonisch contact opnemen met de GTU. Dit kan via telefoonnummer 0543 - 54 45 11 (telefoonnummer van afdeling D1).

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: chi196 versie mei 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |