Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Algemeen

Goed voorbereid naar uw afspraak

Goed voorbereid naar uw afspraak

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Tijdens uw polikliniekbezoek vertelt uw behandelend arts u over uw aandoening, onderzoek en/of behandeling. Tijdens het gesprek met uw arts krijgt u veel informatie. Het helpt als u het gesprek van tevoren voorbereidt. In deze folder geven wij een aantal tips en adviezen voor een goed besprek met uw zorgverlener, zodat u samen kunt beslissen over welke zorg het best bij u past.

Recht op volledige informatie
Een onderzoek, behandeling of operatie kan alleen plaatsvinden als u daarmee instemt. Voordat u instemt, is het noodzakelijk dat u volledig geïnformeerd bent over uw ziekte of aandoening. Als patiënt heeft u recht op informatie over:Adviezen over het gesprek met uw arts
Na het gesprek met de arts bestaat de kans dat u informatie bent vergeten. Spanning, emotie en/of andere oorzaken maken het soms moeilijk om informatie te onthouden en/of vragen te bedenken. Het is daarom belangrijk dat u het gesprek van tevoren voorbereidt, het belangrijkste opschrijft en dit als geheugensteuntje meeneemt. Hieronder leest u de adviezen.

Vóór het gesprekTijdens het gesprekNa het gesprek
Het is de bedoeling dat u aan het einde van het gesprek volledig bent geïnformeerd zodat u (later) kunt beslissen of u toestemming geeft voor het onderzoek of de behandeling.

Voorbeeldvragen
Hieronder staan voorbeeldvragen vermeld die u kunt gebruiken ter voorbereiding op uw bezoek aan de arts.

Vragen die u kunt stellen vóór een onderzoekVragen die u kunt stellen na een onderzoekVragen die u kunt stellen over de behandelingVragen die u kunt stellen over medicijnen(Bron: Wat vraag ik aan mijn arts? Patiëntenfederatie Nederland)

Zelf aanvullende informatie opzoeken
Uw behandelend arts geeft u informatie die afgestemd is op uw situatie. Wanneer u zelf op zoek gaat naar informatie op het internet dan is het belangrijk dat u betrouwbare informatie vindt.

Hieronder vindt u een selectie van een aantal geschikte bronnen die u kunt raadplegen:

Patiëntenverenigingen
Patiëntenverenigingen zijn organisaties die opkomen voor de belangen van patiënten, hun ouders, kinderen of andere familieleden. U kunt contact opnemen met een patiëntenvereniging of hun website bezoeken voor aanvullende informatie en lotgenotencontact.

InternetMeer weten over uw rechten als patiënt
Naast het recht op informatie heeft u als patiënt ook andere rechten. Voor meer informatie kunt u onze folder 'Rechten en plichten van de patiënt' raadplegen.

Patienttevredenheid
Om de kwaliteit van onze zorg te blijven verbeteren, hebben we u nodig. Want uw ervaring en mening over onze zorg geeft ons informatie hoe wij de zorg nog beter kunnen afstemmen op uw wensen en behoeften. Op de website www.skbwinterswijk.nl/patiënttevredenheid kunt u een digitaal suggestieformulier invullen.

Patiënt met iPad


Foldernummer: alg763 aug 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |