Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie

Holter ECG

Holter ECG

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met een Holter ECG (ElectroCardioGrafie) kunnen hartritmestoornissen opgespoord worden. De activiteit van het hart wordt geregistreerd vanaf het moment van instellen tot aan het moment van het verwijderen van de holter. De holter wordt door een medewerkster van polikliniek Cardiologie aangesloten.

Voorbereiding
Wilt u op de dag van het onderzoek geen bodylotion, crème of iets dergelijks gebruiken? De plakkers kunnen dan los gaan zitten. Het
onderzoek verloopt dan niet goed. Wij adviseren u gemakkelijke kleding aan te doen. Verder mag u geen halssieraden dragen. Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de polikliniek Cardiologie.

Het onderzoek

Op de polikliniek krijgt u plakkers op uw borst. Aan de plakkers komen draadjes die verbonden zijn met de holter-recorder (een opname-
apparaatje). De holter wordt ingesteld en de hartactiviteiten worden vanaf dat moment opgenomen. Het aanleggen van de holter-recorder duurt ongeveer 15 minuten.

Hierna gaat u naar huis en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden voortzetten. Tijdens de periode van de meting mag u niet douchen, baden of zwemmen. Verder mag u geen elektrische deken gebruiken omdat deze het onderzoek kan beïnvloeden. Ook een mobiele telefoon in de buurt van de holter geeft storing. U mag de mobiele telefoon gebruiken maar deze moet wel op afstand gehouden worden van de holter.

U houdt een dagboek bij. Hierin beschrijft u exact de periodes met activiteiten die inspanning kosten en de rustperiodes. Ook noteert u de hartmedicijnen die u inneemt en eventueel lichamelijke klachten.

Het inleveren

U wordt na ongeveer 24, 48 of 72 uur terugverwacht op de polikliniek Cardiologie. Dan wordt de holter uitgeschakeld en de plakkers en draden verwijderd. Dit duurt enkele minuten. De exacte inlevertijd wordt met u afgesproken bij het aanleggen van de holter.

In het weekend of op feestdagen kunt u zelf, op het afgesproken tijdstip, de elektroden en ECG-plakkers verwijderen. De ECG-plakkers gooit u weg. De holter schakelt zich vanzelf uit. De recorder in het tasje en het ingevulde dagboekje levert u dan in (in een plastic tasje) bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis. Dit kan tussen 7.00 en 20.30 uur.

Uitslag
Tijdens de controleafspraak op de polikliniek bespreekt uw specialist de uitslag van het onderzoek met u.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Cardiologie. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 16.30 op telefoonnummer 0543 - 54 42 25.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: car267 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |