Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Laboratorium, Klinische Chemie en Hematologie

Bloedonderzoek voor Homocysteïne - belastingtest

Bloedonderzoek voor Homocysteïne - belastingtest

Methionine-belastingtest

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Door uw arts is een test aangevraagd om een mogelijk verhoogd gehalte van een bepaald eiwit (het aminozuur homocysteïne) in het bloed op te sporen. Dit onderzoek wordt alleen in Winterswijk verricht. U kunt hiervoor poliklinisch een afspraak maken op het priklaboratorium. Hierbij zal naar uw gewicht gevraagd worden.

Onderzoek
Op de dag van het onderzoek verwachten wij u nuchter 's morgens tussen 8 en 9 uur op het priklaboratorium. Er wordt een buisje bloed afgenomen, waarna u een testdrankje (poeder in sinasappelsap) moet innemen. Dit drankje moet direct helemaal opgedronken worden. Na 6 uur wordt er weer een buisje bloed afgenomen, tussendoor kunt u gewoon naar huis.

Dieet
Gedurende het onderzoek volgt u een (eiwitloos) dieet. Dit dieet gaat in, ná de eerste bloedafname, omdat u ervóór nuchter moet zijn:
Duur van het onderzoek
Het totale onderzoek duurt zes uur. Tussen het bloedprikken door mag u gewoon naar huis. Na de laatste keer prikken is het onderzoek afgelopen en kunt u weer normaal eten.

Voorbereiding/nazorg
De avond voorafgaand aan het onderzoek moet u vanaf 24.00 uur nuchter blijven. U mag niets eten of drinken behalve water. Er is geen nazorg nodig.

Bijwerkingen
Na het drinken van het testdrankje kunnen bijwerkingen optreden zoals lichte duizeling en misselijkheid.

Uitslagen
De resultaten van het onderzoek worden met u besproken tijdens de controle-afspraak met uw arts. Indien u bent opgenomen, krijgt u de uitslag op de verpleegafdeling.

Kwaliteitsprojecten
Het laboratorium werkt mee aan diverse kwaliteitsprojecten. Daartoe wordt soms lichaamsmateriaal, zoals bloed, gebruikt. Indien er materiaal gebruikt wordt, worden de persoonsgegevens door ons verwijderd. Heeft u tegen dit gebruik bezwaar, dan verzoeken wij u dit tijdens de bloedafname aan ons kenbaar te maken.

Recht op informatie
Vragen
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van het laboratorium op: 0543 54 48 82.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: lab475 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |