Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Longgeneeskunde

Huidtest

Huidtest

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een huidtest toont aan of het lichaam allergisch reageert op bepaalde stoffen. Deze test vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Voorbereiding

Als voorbereiding op het onderzoek is het belangrijk dat, wanneer u bepaalde medicijnen gebruikt, u hiermee een aantal dagen van te voren stopt. Informatie hierover staat in de bijlage. Als er iets niet duidelijk is of wanneer stoppen met de medicijnen voor u een probleem is, overlegt u dit dan met de arts. Wilt u tijdens het onderzoek wel aangeven, met welke medicijnen u gestopt bent. In het belang van het onderzoek vragen wij u geen bodylotion of crème op uw onderarmen te gebruiken op de dag van het onderzoek.

Het onderzoek
De functieanaliste plakt plakband met getallen op uw arm. Dan brengt zij één druppel van verschillende allergeenvloeistoffen op uw arm aan. Met kleine naaldjes prikt de assistente door de druppels in uw huid. Na 15 minuten inwerktijd bekijkt zij de arm op eventuele reacties. Als er een bultje of roodheid optreedt, meet zij de grootte van de reactie. Bij jeuk niet krabben; dit kan de uitslag van het onderzoek beïnvloeden.

Duur van het onderzoek:
Het gehele onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer :0543 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben of wilt u meer informatie, dan kunt u de Functieafdeling ook op bovenstaand telefoonnummer bereiken.


Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nlBIJLAGE

Onderstaand vind u de medicijnen die van invloed zijn op een allergie test.

Tricyclische antidepressiva: indien u één van onderstaande medicijnen gebruikt, verdient bloedonderzoek voor allergie de voorkeur. Indien toch gekozen wordt voor de huidpriktest: alleen na uitvoerig overleg met de arts.Antihistaminica: middel tegen allergie of andere aandoeningen, o.a. reistabletten. Indien u één van onderstaande medicijnen gebruikt, stopt u daarmee 3 dagen voor de test.
Orale corticosteroïden: ontstekingsremmende middelen. Indien u één van onderstaande medicijnen gebruikt, stopt u daarmee een week vóór de test.


Foldernummer: fun282 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |