Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie

Hyaluronzuurinjectie in de knie

Hyaluronzuurinjectie in de knie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met u is afgesproken dat u een hyaluronzuurinjectie in de knie krijgt. De hyaluronzuur wordt éénmalig gegeven en is bedoeld om de conditie van de knie te verbeteren. In deze folder leest u hierover meer.

Hyaluronzuur
Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die in hoge concentraties aanwezig is in de normale gewrichtsvloeistof. Het heeft een schokdempend en gewrichtssmerend effect voor een optimale kraakbeenconditie. Toediening van extra hyaluronzuur zorgt voor pijnvermindering in het gewricht en een verbetering van de gewrichtsfunctie bij kraakbeenverlies.

Voorbereidingen
Er zijn in principe geen voorbereidingen nodig. U mag van tevoren gewoon eten en drinken. Ook mag u uw medicatie gewoon innemen. U hoeft niet te stoppen met bloedverdunnende middelen. Wilt u op de dag van de behandeling een overzicht van uw eventuele medicijnen meenemen?

Verhinderd
Bent u verhinderd voor de behandeling? Wilt u dit dan zo spoedig mogelijk (uiterlijk 24 uur van tevoren) melden aan de polikliniek Chirurgie, 0543 54 42 50.

Behandeling
Op de dag van behandeling meldt u zich op polikliniek Chirurgie. U krijgt een injectie onder plaatselijke verdoving. Na de injectie kunt u uw knie normaal belasten. In verband met mogelijke pijnklachten adviseren wij u iemand mee te nemen voor vervoer naar huis.

Na de behandeling
De injectie van hyaluronzuur is een veilige behandeling. Er zijn geen bijwerkingen bekend. Soms ontstaan een lichte pijn, wat warmte en stijfheid van het gewricht. Normaal gesproken zijn deze klachten na ongeveer 24 uur verdwenen. Het kan zijn dat zich in de eerste 24 uur een ernstige pijnreactie voordoet. Deze pijn neemt vrijwel altijd spontaan af.Als u bezorgd bent, neemt u dan contact op met onze polikliniek. U krijgt een afspraak mee voor een telefonisch consult na enkele weken.

Duur van de werking
De werking van de injectie is pas na zes weken maximaal. In gunstige gevallen werkt de inspuiting ongeveer een jaar, maar soms heeft de inspuiting slechts beperkt effect.

Vragen
Bij vragen over uw behandeling kunt bellen naar de polikliniek Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 42 50.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: chi579 versie nov 21


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |