Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Longgeneeskunde

Hyperventilatietest

Hyperventilatietest

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een hyperventilatietest is een test waarmee het ademhalingspatroon geregistreerd wordt. Door dit onderzoek kunnen wij bepalen of uw klachten worden veroorzaakt door een verkeerde manier van ademhalen. Deze test vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Het onderzoek

Wij vragen u voor het onderzoek een lijst met een aantal vragen in te vullen, die betrekking hebben op de klachten waarmee u naar de specialist bent gegaan. Het onderzoek vindt plaats in zittende houding. U ademt door een mondstuk in een apparaat. Om te voorkomen dat u door de neus ademt krijgt u een neusklem op. U kunt nu rustig door de mond ademen. Er wordt gedurende 1 minuut een rustademhaling geregistreerd. Daarna moet u gedurende 3 minuten zuchten. Vervolgens gaat u weer normaal ademen en wordt 5 minuten lang de ademhaling geregistreerd. Aan het eind van de meting stelt de longfunctieanalist u weer vragen over hoe u zich de laatste 5 minuten van de meting heeft gevoeld.

Duur:
Het onderzoek duurt ongeveer 50 minuten.

Nazorg
Het is mogelijk dat u last krijgt van duizeligheid. Daarom adviseren wij u dringend iemand mee te nemen in verband met het vervoer terug naar huis.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer: 0543 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben of wilt u meer informatie, neemt u ook dan contact op met de Functieafdeling via bovenstaand telefoonnummer.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun346 versie okt 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |