Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Interne geneeskunde
Cardiologie

Infuus met Ferinject

Infuus met Ferinject

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Uw specialist heeft voor u een infuus met Ferinject voorgeschreven. Door middel van deze folder willen wij u informeren over dit medicijn. Deze folder is een aanvulling op de mondelinge informatie, die de specialist of verpleegkundige reeds heeft verteld.

Werking

Ferinject is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor het behandelen van bloedarmoede. Het bevat ijzer in de vorm van ijzerkoolhydraat. IJzer is een essentieel element voor het zuurstofdragend vermogen van de rode bloedcellen en van myoglobine (een soort eiwit) in spierweefsel. Bovendien is ijzer betrokken bij veel andere functies die noodzakelijk zijn voor het in stand houden van uw lichaamsfuncties. Ferinject wordt gebruikt voor het behandelen van patiënten met ijzergebrek als ijzerpreparaten die u zou kunnen slikken, niet werken of niet gebruikt kunnen worden. Het doel van de behandeling is het aanvullen van ijzervoorraden in het lichaam en voor het behandelen van bloedarmoede.

Ferinject wordt toegediend via een infuus in een maximale dosering van 1 gram per week en heeft een bruine kleur. Uw arts berekent de juiste dosis, frequentie en duur van uw behandeling.

Dag van de behandeling
Op de afgesproken tijd kunt u zich melden op de afdeling Dagbehandeling. Wilt u een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Nadat u zich gemeld heeft, neemt een gastvrouw of verpleegkundige u mee naar de plek waar het infuus wordt aangesloten.

Duur van de behandeling
De behandeling duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Na maximaal twee uur kunt u weer naar huis.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Ferinject bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Gemelde bijwerkingen doen zich zelden, soms of vaak voor.

Zelden kan kortademigheid als bijwerking ontstaan.

Soms kunt u last hebben van de volgende bijwerkingen: kriebelingen, jeuk of tintelingen zonder dat daar aanleiding voor is (paresthesie).

Verder kunt u soms last hebben van een lage bloeddruk, roodheid, smaakstoornissen, braken, gestoorde spijsvertering met als verschijnselen vol gevoel in bovenbuik, pijn in de maagstreek, boeren, misselijkheid, braken en zuurbranden, winderigheid, jeuk, huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes, spierpijn, rugpijn, gewrichtspijn, koorts, vermoeidheid, pijn in de borstkast, stijfheid, ongemak, vochtophoping, overgevoeligheid en ernstige allergische reacties.

De volgende symptomen werden vaak waargenomen: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, buikpijn, verstopping, diarree, uitslag, reacties op de aanprikplaats.

Wanneer een van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze folder is vermeld, raadpleeg dan uw arts.

Vragen
Indien u na het lezen van deze folder nog vragen hebt, kunt u deze stellen aan de specialist of verpleegkundige. De specialist kunt u bereiken via de betreffende polikliniek. De poliklinieken zijn elke werkdag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar. Het telefoonnummer van de Dagbehandeling Interne Geneeskunde is: 0543 54 46 44.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: int413 versie juni 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |