Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie

Injecteren van medicatie onder echogeleiding

Injecteren van medicatie onder echogeleiding

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U bent door uw arts verwezen naar de afdeling Radiologie voor het toedienen van een geneesmiddel in een pees of slijmbeurs. In deze folder kunt u lezen hoe deze behandeling meestal verloopt en wat de mogelijke risico’s en bijwerkingen zijn.

De afdeling Radiologie
Op de afdeling Radiologie is de radioloog verantwoordelijk voor de onderzoeken. De radioloog is een arts die gespecialiseerd is in het uitvoeren van deze onderzoeken en het beoordelen hiervan. Een radiodiagnostisch laborant assisteert de radioloog bij de uitvoering van de onderzoeken.

Belangrijk om te weten Meenemen Waar melden
Meldt u zich ruim op tijd aan bij de balie van de afdeling Radiologie (route 6.2). U kunt plaatsnemen in de wachtruimte. Als u aan de beurt bent wordt u opgehaald door de laborant.

De behandeling
Bij een eerder onderzoek is een afwijking gezien. Bijvoorbeeld een ganglion, een verkalking in een pees of irritatie in een pees, spier of slijmbeurs. Om de pijn te verminderen kan een ontstekingsremmend middel gecombineerd met een tijdelijke verdoving geïnjecteerd worden.

Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling ligt u op een behandeltafel. Met behulp van echografie (geluidsgolven onderzoek) wordt de exacte plaats bepaald.
Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en kan de radioloog heel nauwkeurig het geneesmiddel op de juiste plek in de pees of slijmbeurs injecteren. Er wordt gebruik gemaakt van een ontstekingsremmend middel in combinatie met een tijdelijke verdoving.

Na de behandeling
Na het onderzoek kunt u meteen naar huis. De bij u uitgevoerde procedure kan uw rijvaardigheid beïnvloeden.
Houdt u er rekening mee dat u na het onderzoek niet zelf mag rijden.
Verder is er geen specifieke nazorg nodig na afloop van dit onderzoek.

Duur behandeling
De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.


Mogelijke bijwerkingen
Bij deze behandeling gebruiken we meestal een ontstekingsremmend medicijn, zoals Kenacort. Mogelijke bijwerkingen zijn:Neem dan contact op met uw huisarts of aanvragend specialist.

Verhinderd
Meldt u dit dan minstens 24 uur voor aanvang van de behandeling bij de afdeling Radiologie. We kunnen dan een nieuwe afspraak maken met u, en er kan nog een andere patiënt in uw plaats worden geholpen.

Vragen
Neemt u dan contact op met de afdeling Radiologie of met uw behandelend arts. De laborant en de radioloog vertellen u tijdens de behandeling steeds wat er gaat gebeuren. U kunt dan ook vragen stellen.

Contact
De afdeling Radiologie is bereikbaar via telefoonnummer 0543 54 46 20, op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.


Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze folder is te vinden op:www.skbwinterswijk.nl








Foldernummer: rad847 jun 25