Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Revalidatiegeneeskunde

Intra-articulaire injectie

Intra-articulaire injectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
U krijgt binnenkort een intra-articulaire injectie of u hebt die gekregen. In deze folder vindt u informatie over wat deze injectie voor u betekent.

Wat is een intra-articulaire injectie
Intra-articulair betekent dat er een vloeistof in uw gewricht wordt gespoten. Deze wordt toegediend bij gewrichtspijn, die veroorzaakt wordt door irritatie van het gewrichtskapsel, pezen of slijmbeurs. De injectie heeft als doel om pijn en zwelling te verminderen.

Hoe werkt de injectie?
Er wordt meestal een combinatie van een plaatselijk verdovingsmiddel en een bijnierschorshormoon ingespoten. Het verdovingsmiddel vermindert de pijn. Dit effect merkt u snel (na ongeveer een half uur) en houdt enkele uren aan. Gedurende deze tijd moet u voorzichtig zijn met bewegen omdat u minder voelt door de verdoving. Het hormoon (corticosteroïd) vermindert pijn op de langere termijn en werkt ontstekingsremmend. De werking begint na enkele dagen en houdt enkele weken aan.

Mogelijke bijwerkingen
Er kan pijn optreden op de plek waar de injectie plaatsvond. Ook is het mogelijk dat de huid tijdelijk roder en warmer wordt. Een enkele keer ontstaat er een ontsteking aan het gewricht.Het hormoonpreparaat kan vervelende bijwerkingen hebben, zoals ontregeling van de menstruatiecyclus of Diabetes Mellitus (suikerziekte). Gelukkig komen deze bijwerkingen zelden voor.

Na de injectie
Bij toename van klachten en/of koorts dient u contact op te nemen met uw behandelend arts. Uw revalidatiearts kan u verder informeren over eventuele nazorg.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar het secretariaat Revalidatiegeneeskunde. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 42 55.

Tot slot
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: rev664 versie feb 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |