Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Mammacare
Chirurgie

Jaarlijkse controle na borstkanker

Jaarlijkse controle na borstkanker

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Binnenkort hebt u een aantal afspraken voor uw jaarcontrole in verband met borstkanker. Deze jaarcontrole bestaat veelal uit een mammografie (röntgenfoto van het borstklierweefsel) en een bezoek aan de polikliniek chirurgie om de uitslag van dit onderzoek te bespreken, een lichamelijk onderzoek te doen en te bespreken hoe het met u gaat.

Het borstkankerteam van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) heeft ervoor gekozen om de mammografie en het bezoek aan de polikliniek Chirurgie op dezelfde dag te laten plaatsvinden. Op die manier hoeft u dus niet zo lang in spanning te zitten voor de uitslag. Tevens heeft u hierdoor minder bezoeken aan het ziekenhuis. Deze service wordt de “One-Stop-Shop Mamma” genoemd. In de bijgaande brief kunt u zien op welke tijden u waar verwacht wordt.

Mammografie
Op de afdeling Radiologie wordt u verwacht voor de mammografie. Indien nodig kan een aanvullend echografisch onderzoek worden afgesproken. Dit kan meestal aansluitend gebeuren.

Polikliniek Chirurgie
Na de mammografie komt u op polikliniek Chirurgie. Hier hebt u een gesprek over de uitslag van de mammogram en worden eventuele vragen en/of problemen besproken. Eveneens zal er borstonderzoek plaats vinden. Het gesprek en borstonderzoek wordt door de verpleegkundig specialist uitgevoerd. De chirurg voert deze controle na 5 jaar uit; op dat moment wordt bekeken of u terug wordt verwezen naar het Bevolkingsonderzoek of de huisarts. In sommige situaties gaan de controles door in het SKB.

De verpleegkundig specialist oncologie: Kim Luttikholt of Silvia Schreurs

De verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die zich gespecialiseerd heeft in de medische zorg voor een bepaalde groep patiënten. Zij neemt een deel van de medische zorg van de chirurg over.

Vervolgafspraken
De chirurg of verpleegkundig specialist maakt een aanvraag voor de volgende jaarlijkse mammografie. De secretaresse van polikliniek Chirurgie zal deze voor u bewaren. U krijgt uw nieuwe afspraken ongeveer 1 maand voor de jaarcontrole opgestuurd. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met polikliniek Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 42 50.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl

Tot slot
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl


Foldernummer: mam699 versie nov 21


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |