Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Plastische chirurgie

Kijkoperatie van polsgewricht

Kijkoperatie van polsgewricht

Arthroscopie pols

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U heeft klachten aan uw pols. De plastisch chirurg heeft voorgesteld om een kijkoperatie (arthroscopie) van uw pols te doen, om de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Bij deze kijkoperatie wordt de binnenkant van uw polsgewricht bekeken. In deze folder leest u meer informatie over de kijkoperatie van uw pols.

Het polsgewricht
De pols is een complex gewricht. De botten zijn op de plek van het gewricht bedekt met kraakbeen. Dat zorgt er, samen met het gewrichtsvocht, voor dat de botten gemakkelijk over elkaar glijden. Rondom het polsgewricht zorgen polsbanden en pezen voor stevigheid.

Klachten en oorzaken
Pijn aan de pols komt veel voor. Klachten kunnen verschillen. Van een zeurende pijn tot het verlies van kracht en beweeglijkheid of juist te veel beweeglijkheid. Er zijn verschillende oorzaken voor polsklachten zoals:De behandeling
De kijkoperatie vindt plaats onder regionale verdoving of algehele narcose. Dit bespreekt u voor uw operatie met de anesthesioloog. De operatie vindt plaats tijdens een dagopname. U mag dus dezelfde dag weer naar huis.

Voorbereiding
We adviseren u om een begeleider mee te nemen. Het is niet verstandig om na de operatie zelf te rijden.

Melden
Op de dag van de operatie meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de Dagbehandeling (route 7.5).

De operatie
Bij de kijkoperatie wordt via een kleine snee met een camera in het polsgewricht gekeken. Als de plastisch chirurg tijdens de kijkoperatie afwijkingen vindt die operatief moeten worden behandeld, kan het zijn dat deze behandeling tijdens dezelfde operatie wordt uitgevoerd. Soms is een grotere ingreep noodzakelijk. In dat geval plannen we dit op een later moment, in overleg met u, in.

Na de operatie
U krijg een drukverband. Deze moet u 2 dagen om houden. Het is belangrijk dat u de wond deze 2 dagen goed droog houdt.

Resultaat
Als het mogelijk is komt de plastisch chirurg na de operatie bij u langs om te vertellen hoe de operatie is gegaan. Als dit niet lukt krijgt u een telefonische afspraak of een afspraak op de polikliniek Plastische chirurgie.

Mogelijke complicaties en risico’s
Geen enkele operatie is zonder risico's. Mogelijke complicaties zijn: Na een kijkoperatie blijft het polsgewricht soms nog een paar weken gezwollen en stijf. U mag hiervoor pijnstillers nemen.

Vragen

Bij vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Plastische Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 16.45 uur bereikbaar via telefoonnummer 0543 - 54 46 00. Bij spoedeisende vragen of complicaties kunt u buiten kantoortijden neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp via telefoonnummer 0543 - 54 45 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt'. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: plc166 versie okt 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |