Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Revalidatiegeneeskunde

Korte screening ontwikkelingsproblemen

Korte screening ontwikkelingsproblemen

Kinderrevalidatie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Uw kind is door de huisarts of kinderarts doorgestuurd naar de revalidatiearts. De revalidatiearts heeft uw kind aangemeld voor een screening binnen het SKB. Dit gebeurt als een kind zich anders ontwikkelt of op meerdere gebieden moeite heeft in het dagelijks leven.
De problemen kunnen bijvoorbeeld gaan over:
Doel
Met deze screening willen we onderzoeken waarom uw kind moeite heeft in het dagelijks leven. We bekijken wat het grootste probleem is en welke vragen u heeft. Daarna geven we een advies of verwijzen we door naar een andere organisatie.

Het team
In het SKB werkt een team van verschillende specialisten. Zij hebben ervaring met kinderen die deze problemen hebben. In het team zitten een revalidatiearts, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Dit noemen we ook wel een multidisciplinair team.

Voorbereiding op de screening
Voor de screening vragen we u om vragenlijsten in te vullen en een akkoordverklaring te ondertekenen. We vragen u deze papieren op tijd terugsturen, met de bijgeleverde retourenvelop. Als wij de vragenlijsten niet op tijd ontvangen, kan de screening helaas niet doorgaan. De therapeuten hebben deze informatie nodig om goed te kunnen starten. Let op: er is een set vragenlijsten voor ouder(s)/verzorger(s) én, als het kan, ook voor de leerkracht van uw kind.

Meenemen
Voor de screening bij de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist vragen wij:
De screening
De screening duurt 3 weken. In deze periode komt u samen met uw kind naar het SKB voor afspraken met verschillende zorgverleners. De planning is als volgt:

Week 1-2: intakegesprekken
Het adviesgesprek
Na de screening bespreekt het team het belangrijkste probleem van uw kind. Daarna geven ze een advies. De revalidatiearts en orthopedagoog bespreken dit advies met u en eventueel met uw kind.
Mogelijke adviezen:
Behandeling in het SKB
Als uw kind meerdere soorten therapie nodig heeft, kan het in het SKB worden behandeld. De behandeling richt zich op de beperking zelf en hoe uw kind (en uw gezin) hiermee kan omgaan.

We vinden het belangrijk dat we goed samenwerken: u, uw kind en het behandelteam. Samen maken we afspraken over de doelen van de behandeling.

Behandeltraject van 12 weken
We starten met een intensieve behandeling van 12 weken. Samen kijken we welke therapieën nodig zijn en welke doelen we willen bereiken. Uw kind krijgt meerdere behandelingen per week. Soms zijn deze op één dag gepland. Ook vragen we u om thuis met uw kind te oefenen. Als het nodig is, nemen we contact op met de school van uw kind om samen af te stemmen.

Evaluatie
De therapeuten en revalidatiearts bespreken regelmatig hoe de behandeling gaat. U krijgt hierover informatie. Aan het eind van het traject is er een afsluitend gesprek. U bespreekt samen met de revalidatiearts en uw kind hoe de behandeling is gegaan. Als het nodig is, volgt er daarna nog behandeling bij eerstelijnszorgverleners bij u in de buurt.

Meer informatie
Heeft u vragen? Wilt u een gesprek of een afspraak maken met de revalidatiearts? Neem dan contact met ons op. Het secretariaat van de polikliniek Revalidatiegeneeskunde is bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 0543 – 54 42 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is te vinden op: folders.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: rev848 versie jun 25