Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Algemeen
Anesthesie

Lange infuuskatheter via de arm

Lange infuuskatheter via de arm

Midline infuus 10 of 20 centimeter

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U heeft van uw behandelaar gehoord dat u in aanmerking komt voor een midline infuus. Hier wordt voor gekozen als u moeilijk te prikken bent of als u langere tijd een infuus nodig heeft tijdens uw verblijf in het ziekenhuis of voor behandeling in de thuissituatie. In deze folder vindt u hierover meer informatie.

Wat is een midline infuus
Een midline infuus is een langere infuuslijn dan een gewoon infuus. Bij een midline is de infuuslijn 10 of 20 cm, afhankelijk van welk type. Vaak wordt deze ingebracht aan de binnenzijde van de bovenarm, boven de elleboogplooi, zodat u de arm kunt bewegen zonder dat u er al te veel last van heeft.

Midline
Korte PICC-lijn
Midline 10 centimeterMidline 20 centimeter


Voordelen van de midline:

Het inbrengen
Het inbrengen van de midline gebeurt in een ruimte op het operatiekamercomplex. U kunt gewoon in het ziekenhuisbed blijven liggen. In overleg wordt bepaald in welke arm de midline wordt geplaatst. Soms wordt de plaatsbepaling gedaan met behulp van het echo-apparaat. Daarna wordt uw arm gedesinfecteerd en vervolgens wordt de arm afgedekt met een steriele doek. Met behulp van het echobeeld kan het bloedvat aangeprikt worden. Vooraf wordt de huid verdoofd. Het slangetje wordt opgeschoven en de midline is geplaatst. De lijn wordt met speciale pleisters bevestigd zodat deze niet per ongeluk wordt verwijderd.

Mogelijke complicaties
Aandachtspunten:

Wat mag niet met de midline?
Contact opnemen
Neem in de volgende gevallen contact op met de verpleegkundige van de thuiszorg:
Neem direct contact op met de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis, 0543 - 54 45 55, na 17.00 uur in de avond, nacht en in de weekenden bij:
Bereikbaarheid
Neem in principe altijd eerst contact op met uw hoofdbehandelaar via de polikliniek. Het telefoonnummer is te vinden op uw afsprakenkaart of de website.

Indien nodig kunt u op doordeweekse dagen tussen 08.30 - 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Anesthesiologie, telefoonnummer 0543 - 54 42 00. Na 16.30 uur kunt u contact opnemen met de verpleegkundige van uw thuiszorgorganisatie.

Vragen
Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact op met de behandelend arts, de verpleegkundige van de verpleegafdeling of degene die de lijn heeft geplaatst.


Foldernummer: alg776 versie mei 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |