Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Laserbehandeling van de huid (Nd Yag)

Laserbehandeling van de huid (Nd Yag)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een behandeling met de Lumenis One laser (oftewel: Nd: YAG-laser) is geschikt voor het behandelen van rode, paarse en blauwe bloedvaatjes. Met name voor de blauwe beenvaatjes.

Rode oppervlakkige vaatjes
De vaatjes reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau van de laser. De lichtbundel van de laser dringt door de huid heen en wordt door de bloedvaten opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden de vaten vernietigd. Dit proces heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Na verloop van tijd worden de vaten door het lichaam opgenomen en verdwijnen ze.

Paarse / blauwe beenvaatjes
De Lumenis One laser is met name geschikt om de blauwe en paarse beenvaatjes te behandelen. Deze laser kan door een specifieke techniek de dieper gelegen blauwe beenvaatjes goed bereiken. Daarnaast werkt de Lumenis One laser met een gekoelde behandelkop (contactkoeling) en zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Hierdoor kan hogere energie afgegeven worden zonder dat het omliggende weefsel beschadigd raakt.

Voorbereiding
U mag gedurende zes weken vóór de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geldt ook voor de periode van 6 weken ná de behandeling. Tot 6 weken na de behandeling mag u ook geen zelfbruinende crème gebruiken. Overleg vooraf met uw arts of producten met een hoge beschermingsfactor worden aangeraden. Indien u medicijnen gebruikt, moet u dit vóór de behandeling aan uw arts melden. Op de dag van de behandeling mag u geen make-up, dagcrème of bodylotion gebruiken. Indien van toepassing de te behandelen plek ontharen. Wij adviseren u om gemakkelijke kleding te dragen.

De behandeling
Afhankelijk van de conditie van de huid en het individuele probleem, kan de arts meerdere sessies adviseren. Sessies zullen na 4 tot 6 weken plaatsvinden. Een behandeling kan variëren afhankelijk van het gebied en soort behandeling. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht.
Een dun laagje gel zal op de huid aangebracht worden, zodat de huid gekoeld wordt. Met een gekoeld handstuk wordt de laser op uw huid gebracht. Sommige cliënten geven aan dat zij een licht warm kneepje voelen, vergelijkbaar met de aanraking van een elastiekje dat tegen de huid schiet. Verdoven is niet nodig. De meeste cliënten verdragen de behandeling goed. De huid wordt een beetje rood, dit trekt gemiddeld binnen 2 tot 4 uur weg. Soms ontstaat er een lichte zwelling. Deze zwelling trekt gemiddeld binnen 1 tot 2 dagen weg. In zeldzame gevallen kan blaarvorming optreden, zoals bij zonnebrand.

Na de behandeling
Na de behandeling kunt u direct weer aan het werk. Gedurende minimaal 6 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Wij adviseren u om producten met een hoge beschermingsfactor te gebruiken, minimaal factor 50. Veel patiënten vinden het prettig om na de behandeling in de polikliniek en thuis een coldpack te gebruiken om extra koeling te geven. Let op: breng een coldpack nooit direct aan op uw huid, dit kan blaren veroorzaken. Doe een coldpack daarom bijvoorbeeld eerst in een washandje voor u het op uw huid aanbrengt. Na de behandeling kunnen blauwe beenvaatjes van kleur veranderen. Over het algemeen zullen ze donkerder worden. Dit hoort bij het behandelproces en is mogelijk 1 tot 4 weken zichtbaar is.

Mogelijke risico’s en complicaties
In zeldzame gevallen kan een infectie optreden. Een nabloeding komt zelden voor. In het geval van een nabloeding kunt u een drukverbandje op de plek leggen. Het bloeden stopt dan na enkele minuten. Na de behandeling hoeft u niet speciaal rust te houden, tenzij de arts anders voorschrijft.
Wanneer zich problemen voordoen of als er complicaties optreden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Fraaii van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via 0543 544 545. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost via 0900 500 9000. Uw huisarts of dienstdoende bepaalt of een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Als er sprake is van een acute of levensbedreigende situatie, belt u direct 112. U wordt dan door een ambulance opgehaald en naar de Spoedeisende Hulp gebracht.

Resultaat

Rode vaatjes zijn ongeveer 10 tot 14 dagen na de behandeling duidelijk minder zichtbaar. Voor blauwe beenvaatjes is dit ongeveer 4 tot 6 weken. Over het algemeen zijn meerdere behandelingen nodig.

Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.

Deze brochure is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts en kan op zichzelf nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie. U kan aan het bovenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten.


Foldernummer: fra195 versie aug 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |