Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Dermatologie

Laserbehandeling van de huid

Laserbehandeling van de huid

IPL

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw arts heeft u besloten dat u een behandeling met de Lumenis One laser zult ondergaan. Deze behandeling vindt plaats op de polikliniek Dermatologie. In deze folder vindt u informatie over de voorbereiding en de behandeling zelf, zodat u weet wat u kunt verwachten. De Lumenis One IPL is een flitslamp. Deze flitslamp is met name geschikt is voor het behandelen van oppervlakkige vaatjes.

Voorbereiding
U mag gedurende zes weken vóór de behandeling NIET in contact zijn geweest met de zon of zonnebank. Dit geldt ook voor de periode van 6 weken ná de behandeling. Ook geen zelfbruinende crème gebruiken. Een beschermingsfactor 50, bijvoorbeeld op het gezicht gedurende een zomervakantie, behoort tot de mogelijkheden. Overleg met uw dermatoloog of dit aan te raden is, voordat u met een mogelijke behandeling wilt beginnen. Indien u medicijnen gebruikt, moet u dit vóór de behandeling aan uw arts melden. Wilt u op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème of bodylotion gebruiken. Wij adviseren u om gemakkelijke kleding te dragen.

De Lumenis One IPL is een flitslamp met verschillende golflengtes. Iedere golflengte is in staat om een bepaalde behandeling goed uit te voeren. In samenspraak met u wordt er een behandelplan opgesteld en de juiste golflengte gekozen. De Lumenis One werkt met een gekoelde behandelkop (contactkoeling) en zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Hierdoor kan er een hogere energie afgegeven worden zonder dat hierbij het omliggende weefsel ook beschadigd raakt.

Rode oppervlakkige vaatjes

De vaatjes reageren op de juiste golflengte en het nauwkeurig afgestelde energieniveau van de flitslamp. De lichtbundel van de flitslamp penetreert in de huid en wordt door het bloed in de vaten opgenomen. De kleur van het bloed speelt hierbij een belangrijke rol (andere instelling van de laser). Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en wordt het vat vernietigd. Dit proces heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Na verloop van tijd wordt het vat door het lichaam opgenomen en verdwijnt.

Waarom zijn meerdere behandelingen noodzakelijk?
Afhankelijk van de conditie van de huid en het individuele probleem, kan de dermatoloog meerdere sessies adviseren. Sessies zullen na 3-6 weken plaats vinden. Overigens is het mogelijk dat er meerdere sessies nodig zijn afhankelijk van de situatie en uw persoonlijke wens. Uw arts kan u hier een verdere uitleg over geven.

Wat kan u verwachten tijdens en na de behandeling?
Een behandeling kan variëren afhankelijk van het gebied en soort behandeling. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Een dun laagje gel wordt op de huid aangebracht, zodat de huid wat gekoeld wordt. Met een gekoeld handstuk wordt energie op uw huid gebracht. Sommige patiënten geven aan dat zij een licht warm kneepje voelen, vergelijkbaar met de aanraking van een elastiekje dat tegen de huid schiet en daarbij ook pijn ervaren. Verdoven is niet nodig. De meeste patiënten verdragen de behandeling goed. De huid zal wat rood worden, dit trekt gemiddeld binnen 2-4 uur weg. Soms ontstaat er een lichte zwelling. Deze zwelling trekt gemiddeld binnen 1-2 dagen weg. In zeldzame gevallen treed blaarvorming op, zoals bij zonnebrand.

Kosten

Om te bepalen of u voor vergoeding van deze behandeling in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Als het een cosmetische ingreep betreft, krijgt u een offerte. Hierna kunt u besluiten of u met de behandeling instemt.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Belt u dan naar de polikliniek Dermatologie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0543 - 54 42 75.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: der202 versie nov 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |