Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Liposuctie / Liposculpture

Liposuctie / Liposculpture

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Wegzuigen van vet
Liposculpture of liposuctie is het onderhuids wegzuigen van vetweefsel. Heeft u plaatselijk een abnormale vetopeenhoping dan komt u voor deze behandeling in aanmerking. Liposculpture passen wij niet toe als een manier om makkelijk te vermageren. Bij overgewicht is een vermageringsdieet noodzakelijk. Indien de huid is verslapt, gerimpeld of cellulitis heeft, wordt liposculpture toegepast samen met het verwijderen van de overtollige huid. Deze gecombineerde operatie heeft meerdere littekens tot gevolg. Deze ingreep werd in eerste instantie liposuctie genoemd. In verband met verfijning van de techniek wordt nu de term liposculpture gebruikt (meer informatie aanvragen).

Bij liposuctie behandeling wordt veel vet weggezogen
De operatieve ingreep is afhankelijk van de hoeveel te verwijderen vetweefsel. Op grond hiervan bekijken wij of de ingreep met een plaatselijke verdoving, ruggenprik of algehele narcose plaatsvindt. Het is meestal een 24-uurs opname. Dit betekent dat u na de behandeling nog een nacht in het ziekenhuis blijft. De behandeling bestaat uit het maken van kleine sneetjes in de huid. Dit gebeurt op een onopvallende plaats. In het te behandelen gebied spuiten wij onderhuids een vloeistof in. Deze vloeistof lost (emulgeert) plaatselijke vetweefsel op. Met behulp van dunne zuigbuizen en een vacuümpomp verwijderen wij het overtollige vetweefsel.

Na de liposuctie is er veel vet weggezogen
Na de operatie verbinden wij het betreffende lichaamsdeel met stevige elastische windsels, pleisters of met een speciale liposuctiebroek of liposuctieband. Afhankelijk van de ingreep draagt u een liposuctiebroek of elastische onderkleding tot circa zes weken na de operatie. In de dagen na de operatie is uw huid meestal gezwollen, verkleurd en gevoelig door bloeduitstortingen en vochtopeenhoping (oedeem). Na één of twee weken verdwijnen deze bijwerkingen. Plaatselijk kunnen ook verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan. Deze verhardingen gaan doorgaans na enkele weken tot maanden weg. De eerste maanden ziet de huid er wat onregelmatig uit. Pas na enkele maanden kan het resultaat worden beoordeeld. Bij jonge mensen is de huid elastischer. De aanpassing van de huid aan de nieuwe situatie gaat dan sneller. Liposculpture biedt (plaatselijk) verbetering van de contouren.
Soms is het noodzakelijk de behandeling te herhalen als nog storende contouren zijn achtergebleven. De resultaten zijn wisselend en afhankelijk van de plaats en de omvang van de afwijking. Liposculpture is een moeilijke techniek: het wegzuigen van het vetweefsel gebeurt op de tast en de dosering is lastig te bepalen. De chirurg heeft daarom niet precies in de hand hoeveel vet wordt weggezogen. Het huidoppervlak kan daarom na de operatie wat onregelmatig blijven.

Mogelijke complicaties bij een liposuctie
Plastische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, hoewel wij veel zorg en aandacht besteden aan het uitvoeren van de behandeling. Complicaties die kunnen optreden, zijn een wondinfectie of een nabloeding. Ook kan het weefselvocht zich tijdelijk opeenhopen. Drukverbanden, zoals een liposuctiebroek of steunende elastische onderkleding, zijn daarom van belang om de huid in ‘vorm’ te brengen. Wij adviseren u over de aanschaf hiervan. Ook kan tijdelijk een ‘doof’ gevoel in de huid worden waargenomen. Vrouwen die de pil gebruiken moeten rekening houden dat zij een grotere kans op een trombosebeen hebben. Het snel weer gaan lopen na de ingreep (eventueel met gezwachtelde kuiten) vermindert de kans op complicaties.

Kosten
De vrijblijvende offerte wordt u binnenkort toegezonden.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.


Foldernummer: fra656 versie feb 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |