Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Longgeneeskunde

Longfunctieonderzoeken

Longfunctieonderzoeken

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
De specialist heeft met u besproken dat hij één of meerdere longfunctieonderzoeken bij u wil laten verrichten. Door middel van het longfunctieonderzoek krijgt de specialist duidelijkheid over de mogelijke oorzaak en ernst van uw klachten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om longvolumes, luchtwegweerstand en opname van zuurstof in het bloed. In deze folder vindt u algemene informatie over longfunctieonderzoek en een aantal praktische aanwijzingen over ieder onderzoek.

Voorbereiding
U hoeft niet nuchter te zijn. Het is belangrijk dat u rustig en ontspannen aan het onderzoek begint en twee uur van te voren geen zware inspanning verricht. Voor het goed slagen van de test moet u soms van te voren stoppen met het innemen van bepaalde medicijnen. De longarts zal u vertellen om welke medicijnen het gaat.

Het onderzoek

Bij iedere longfunctietest ademt u via een mondstuk, dat verbonden is aan het longfunctie-apparaat. Om te voorkomen dat u door uw neus ademt, krijgt u een neusklem op. Het onderzoek wordt onder leiding van een longfunctie-analist uitgevoerd. Zij legt precies uit wat u moet doen. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen zo goed mogelijk opvolgt, zodat de uitslagen zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Een longfunctietest kan bestaan uit verschillende onderdelen. Hieronder worden ze nader uitgelegd en aangekruist welke bij u van toepassing zijn. De tijden kunnen soms wat afwijken als verschillende onderdelen samengevoegd worden.

Uitslag
De specialist bespreekt de uitslag van het onderzoek met u tijdens een volgende afspraak op de polikliniek.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de Functieafdeling. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 46 70.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun423 versie jan 24


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |